Engelli ve engelsiz sporcuların bir arada mücadele ettiği Türkiye'deki ilk takım olan Eskişehir Hentbol Kulübü antrenmanlarını hafta içi Gökmeydan, hafta sonu Porsuk Spor Salonu'nda sürdürerek lige hazırlanıyor.

İÇEM Vakfı Başkanı Kerem Can Apaydın, işitme engelli insanları daha çok sporla buluşturmak istediklerini ve tüm engelli bireylerin sosyal faaliyetlerle birlikte sporun da içinde yer almasını sağlayacaklarını belirtti. Apaydın sözlerine, "İÇEM, olarak işitme engelli çocukların kişisel gelişimine, toplumsallaşmasına uzun yıllardır katkı yapıyoruz. Bu konuda Türkiye'nin öncü kurumu olduk. Şimdi, heyecan verici bir öncülük için kolları sıvıyoruz. İşitme engelli sporcular ile engelsiz sporcuların bir arada mücadele edeceği bir kulüp ile iş birliğine imza attık. Eskişehir Hentbol Spor Kulübü ile birlikte, belki dünyaya model olabilecek bir proje geliştiriyoruz. Eskişehir Hentbol Spor Kulübü, toplumsal misyonu önceleyen bir anlayışla kuruldu. Sporu yarışmacı dar bir alanda değil, çok daha derin ve geniş bir toplumsal gelişim odağında görüyoruz." şeklinde devam etti.



Eskişehir Hentbol Kulübü Başkanı Sinan Öner ise çocuklara örnek olması amacıyla bu takımı kurduklarını, liglerde başarı ile mücadele etmek ve milli takımlara sporcu yetiştirmek hedefinde olduklarını dile getirdi.

Toplantıda söz alan takım kaptanı Emel Aydın, işitme engelliler takım kaptanı Nur Aykurt ve işitme engelli oyunculardan Melek Türkoğlu da bu projede yer almaktan gurur duyduklarını ve takımı en iyi yerlere getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.