EskisehirHaber.com Özel Haber Eskişehir'de, Kalabak suyu damacanaları arasında son kullanma tarihi geçmiş damacanaların da servis edildiği gündeme gelmiş, sosyal medyada bu konuda birçok paylaşım yapılmıştı. EskisehirHaber.com Yazı İşleri Müdürü Murat Atikel de, bu konuda dün "Bendeki damacana 10 yıllıkmış! Damacana üretim tarihi nasıl okunur? Açıklıyorum..." başlıklı yazısı ile konuyu gündeme taşımıştı... 

Sağlık Bakanlığı harekete geçti 

Yapılan paylaşımlar ve Sağlık Bakanlığına yapılan şikayetler sonrasında Bakanlığın talimatı ile Eskişehir Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kalabak Su tesislerinde büyük bir denetim gerçekleştirdiği öğrenildi. Ortalama 3 ayda bir tesisleri denetleyen yetkililer, bu defa tesislere ani bir denetim yaptı. 

Tesiste üretim bandında son kullanma tarihi geçmiş damacanalar bulundu 

Yapılan denetimde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş, yani 5 yıldan daha eski ve yıpranmış damacanaların da kullanıldığının tespit edildiği öğrenildi.

O damacanalar imha edildi 

Tespit edilen bu damacanalara yetkililer tarafından el konularak imha edildikleri, Kalabak Su yetkillerinin son kullanma tarihi geçmiş damacanaların kesinlikle kullanılmaması konusunda uyardıkları ifade edildi. 

Son kullanma tarihi geçmiş damacanaların kullanılması nedeniyle de Kalabak Su hakkında idari ceza işlemleri başlatıldığı öğrenildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Kalabak Su'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılacak mı merak ediliyor.