EskisehirHaber.com, dün yayınladığı "Rezilsiniz!" başlıklı haberle Kanlıkavak Parkı'nda çevreye atılan çöpleri gündeme taşımış, bugün yayınladığı "Kanlıkavak'ta ölümüne korona keyfi" başlıklı haberle de Kanlıkavak Parkı ve Porsuk çevresinde salgına karşı kuralları hiçe sayan vatandaşlar ve bu konudaki tepkileri gündeme taşımıştı. Haberlerimizde vatandaşların bu konuda denetimleri sıklaştırması ve önlem alması için de çağrıda bulunmuştuk... 

Çağrımız yanıt buldu, Büyükşehir harekete geçti 

Haberlerimiz sonrasında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediye zabıta ekiplerinin Kanlıkavak Parkı'nda da vatandaşları uyarmaya ve maske dağıtmaya başladıkları açıklandı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Eskişehir Büyükşehir Belediyezi zabıta ekipleri, Kanlıkavak bölgesinde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler gençleri maske ve sosyal mesafe için uyarırken, sokağa çıkma izin günlerinde vakitlerini bölgede geçiren 65 yaş üzeri vatandaşlara da maske dağıttı" denildi.

Zabıtalar vatandaşları uyardı, maske dağıttı 

Açıklamada ayrıca, "Özellikle Kanlıkavak bölgesinde Porsuk kenarında gençlerin yoğun olduğu bölgelerde denetimler gerçekleştiren ekipler, hem maske hem sosyal mesafe uyarısı yaptı. Çevreyi kirletmeleri konusunda gençleri uyaran zabıta ekipleri, sokağa çıkma izinleri olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara da maske dağıttı. Salgın riskinin devam ettiğini ifade eden Zabıta Daire Başkanlığı yetkileri, sosyal mesafe ve maskenin bu süreçte büyük önem taşıdığını bu sebeple de vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek için saha ekipleri aracılığıyla uyarılar gerçekleştirdiklerini belirttiler. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunun altını çizen yetkililer, maskesiz sokağa çıkmanın cezai yaptırımı olduğunu hatırlattılar" denildi. 

ESKİSEHİRHABER.COM HABERLERİYLE GÜNDEME TAŞIMIŞTI 

Kanlıkavak Parkı'nda korona ile dans! Bu ne hal Eskişehir!

Rezilsiniz!...