Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Kazım Kurt'un başkanlığında CHP grubunun oy çokluğu ile alınan, ilçedeki içkili yerler bölgelerini artıran karar ve belirlenen yerler şehirde tartışma yarattı. Yapılan tepki açıklamalarının yanı sıra çok sayıda Eskişehirli sosyal medyada da tepki mesajları paylaşmaya başladı. 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında, çok sayıda cadde ve sokağın da içkili yerler bölgesi ilan edilmesi yönünde CHP grubunun oyçokluğu ile yeni bir karar alınmış, Karara göre, Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak ve Karaşehir Mahallesi 511. Sokak da içkili yerler bölgesine dahil edilmişti. 

AK Parti grubu, Kaymakamlık ve Emniyet'in güvenlikle ilgili olumsuz görüşlerine rağmen ve binlerce öğrencinin bulunduğu bölgelerde böyle bir karar alınmasına karşı olduklarını ifade ederek karara ret oyu vermişti. Özellikle okullara yakın olan Vişnelik Mahallesi'ndeki Kayıhan Sokak, Osmangazi Üniversitesi Meşelik yerleşkesi karşısındaki Fakülte Sokak ve Karaşehir'de böyle bir karar alınması tartışma yaratmıştı. 

AK Parti ve MHP yöneticilerinden yapılan açıklamalar dışında, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da yaptığı açıklama ile karar tepki gösterirken, HUDER Eskişehir Şubesi'nden Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener de kararın iptali için dava açacaklarını açıkladı. Memur -Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman ve çok sayıda STK temsilcisinin yanı sıra sosyal medyada tepki mesajları gelmeye devam ediyor, kararın geri alınması isteniyor... 

İşte sosyal medyadaki tepki açıklamalarından bazıları...