Odunpazarı Belediyesi'nin 8 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen meclis toplantısında Odunpazarı esnafının sorunlarını ve taleplerini gündeme taşıyan AK Parti grubunun konuşmasına karşılık gündemi değiştirmek amacıyla Belediye Başkanı Kazım Kurt Eskişehir’i sallayan iftiralarda bulundu.

"TOBB aidat paraları ile kumarhane yapıyor" dedi


Konuyu alakasız şekilde TOBB’a getiren Kazım Kurt, "Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Esnaf odaları üyesini dinlesin. Üyelerinin sorunlarına çare arasın, biriktirdiği aidat paralarından üyelerine destek olsun. Yemedilerse duruyor. Ben size söyleyeyim aidat paralarını... Şimdi Yassıada'da kumarhane yapıyorsunuz, Bozcaada'da otel yapıyorsunuz. Buraya yazın. Kazım Kurt, 8 Ocak 2021'de söylemişti dersiniz. Odalar ve Borsalar Birliği'ne verdiniz, tüccarın, esnafın aidatları ile o işleri yapıyor" diyerek TOBB üzerinden iftiralarını sıralamıştı…


Aradan sadece 4 gün geçti


Olaylı meclis toplantısının ardından 4 gün sonra Kazım Kurt, ES TV’de Açıkça Özel programına canlı yayın konuğu olarak Soner Yüksel, Arif Anbar ve Meltem Karakaş Kaya’nın sorularını yanıtladı. 
Soner Yüksel’in konuyu Kazım Kurt’un meclis toplantısındaki TOBB hakkındaki kesin söylemlerine getirmesi üzerine Başkan Kurt, “Ben yapıldığını ifade etmedim yapılacak dedim. Bu tarihi not edin Kazım Kurt söylemişti dersiniz dedim” dedi. Kazım Kurt’un 8 Ocak meclis toplantısındaki “Kumarhane yapıyorsunuz, esnafın aidatları ile o işler yapılıyor” şeklindeki iftiraları 4 gün sonunda ne oldu da iddiaya dönüştü?


ES TV’deki programda konuk olan Kurt, ayrıca meclis toplantısında dile getirdiklerini işaret ederek “bunda şimdi başkanlarımızın ne alınacak bir tarafı var ne de kişisel olarak Ali’nin Veli’nin ya da başka birinin üzerine alınacak bir pozisyonu var” diyerek iddiaya dönüşen iftiralarını normal bir durummuş gibi ifade ediyor.