Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in katılmadığı toplantıya İbrahim Arslan başkanlık yaptı. 


Belediye Meclisinde Saygı Duruşu 


Gündem maddelerinin okunmasının ardından, söz alan Ak Parti Grubu Meclis Üyesi Orhan Durmuş Şehit ve Gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yapılması yönündeki önerisi kabul edildi. Belediye Meclisinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. 
Ak Parti Grubu Meclis Üyesi Orhan Durmuş” Büyükşehir Belediyesi ait billboardlarda Terör örgütüne yakınlığı bilinen söz konusu siyasi partinin afişlerinin yer alması doğru değildir” diyerek Billboardlarda HDP afişinin yer almasını gündeme getirdi ve eleştirdi. 

CHP Grubu Meclis Üyesi Mustafa Önder, HDP’nin afişlerinin billboardlarda yer alması ile ilgili sözlerine yanıt verdi.  Önder, konunun yerinin büyükşehir belediye meclisi olmadığını bu konun yerelde değil genelde çözülebileceğini dile getirdi. 

Toplantıya Başkanlık yapan Arslan:” Büyükşehir Belediyesi içerisinde yer alan herkes vatanın bölünmez bütünlüğü noktasında aynı hassasiyeti taşımaktayız. AK Parti 18 yıldır İktidarda HDP’nin PKK ile ilişkisi olduğunu düşünüyorsanız ispatlarsınız gerekeni yaparsınız, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kısmına gelince yasalar herkes için eşittir, talep kurallara uygun olduğu için ve gerekli bedel ödenmesinden dolayı billboardlarının kullanımına izin verilmiştir. Belediyenin kısıtlama eğilimi yok” dedi.


Belediye Meclisinin gündem maddelerin 3 maddesi olan Kentpark içerisinde yer alan Ada Restoran işletmecisinin sulh talebi ve konuya ilişkin hazırlanan taslak sulh Protokolü ile ilgili plan ve Bütçe ile hukuk ve yönetmelik ortak komisyon raporu ile ilgili madde Ak Parti grubu tarafından reddedildi. Ama gündem maddesi oy çokluğu kabul edildi.


Yol harcamalarına katılma payı alınabilmesi ile ilgili plan ve bütçe komisyon raporu Ak Parti grubu tarafından reddedildi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 
Odunpazarı ilçesi Sultandere Mahallesi 15000 ölçekli plan değişikliğine ilişkin imar ve bayındırlık komisyon raporu AK Parti Grubu tarafından reddedildi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclis toplantısının sonunda toplantıya başkanlık eden İbrahim Arslan 15 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Ak Parti İl kongresi ile ilgili AK Parti Grubuna başarılar diledi.


AK Parti Grubu Başkan Vekilli Murat Özcan’da Meclis üyesi Arslan’a teşekkür etti. Özcan, Pandemi kurallarına dikkat edeceklerini ve Belediyelerimizi ilgilendirmeyen konuların gündeme getirilmesi konusunda hassasiyetin diğer Belediyelerin Meclis toplantılarında da gösterilmesi gerektiğini ifade etti.