Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Emek Mahallesi'nde daha önce CHP'lilerin oyları ile imar planında yeşil alanken akaryakıt istasyonu alanına çevrilen arsa yeniden gündeme geldi.

Yeşil alanken akaryakıt istasyonu alanına çevrildi, Kazım Kurt'a da yetki verildi 

Akaryakıt istasyonu alanına çevrilen belediye hizmet alanının yap-işlet-devret olarak 25 yıllığına kiralanması ile ilgili Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a CHP'lilerin oy çokluğu ile yetki verilmesine karar verildi.

AK Partililer yeşil alanı savundu 

AK Parti grubu karara karşı çıkarken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, karşı çıkma gerekçeleri ile ilgili, "Daha önce imar planında yapılan değişiklikte de dile getirmiştik. Biz yeşil alanların petrol alanlarına çevrilmesine karşıyız. Bu anlamda bu kararın doğru olmadığını düşünüyoruz"dedi.

CHP'lilerden "Belediyeye gelir sağlanacak" savunması

CHP'li Emre Genç'in "Belediyeye gelir sağlanacak, faydalı şeylere destek vereceğinizi söylemiştiniz, karşı çıkmamalısınız" sözleri üzerine Murat Özcan'dan çok konuşulacak bir hatırlatma geldi...

Murat Özcan: "Biz de 'Paraya ihtiyaç var, Millet Bahçesi yapmayalım, satalım' mı deseydik"

Murat Özcan, "Biz de şimdi Millet Bahçesi yapıyoruz. Çok da kıymetli bir yer. Biz de 'Paraya ihtiyacımız var, orayı da satalım mı' deseydik o zaman. Öyle şey olur mu. Emek Mahallesi'nin ihtiyacı olan bir park alanının petrol istasyonu alanına çeviren bir yaklaşımı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Kazım Kurt: Belediyeye kaynak yaratmaya çalışıyoruz

Yaşanan tartışmalar da konuyla ilgili Belediye Başkanı Kazım Kurt da "Biz belediyeye kaynak yaratmaya çalışıyoruz. 2 bin metrekarelik bir alan. Öyle büyük bir eksiklik söz konusu olmaz, yeşili yine koruruz" sözleriyle kararı savundu.

Söz konusu gündem maddesi CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Partililer ret oyu verdi. 

Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: "Bahane değil çözüm üretin" Okumak için tıklayın... 

Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: