Saadet Partisi Eskişehir yöenetimi haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Saadet Partisi adına açıklamalarda bulunan Ramazan Kocaoğlu: "Türkiye’de kişi başı gelir 2014’ten bu yana hızla düşmeye devam ediyor. 1923 yılından bugüne kadar arka arkaya yedi yıl boyunca kişi başınanın düştüğü tek dönem 2014-2021 yılları oldu. Buna göre, Cumhuriyet tarihinde ilk kez işi başına düşen gelir 7 yıl art arda düştü.Rakamlardan bahsetmeyeceğim zaten herkez heryerde bahsettiği için sadece şunu söylemeliyim,2013’den bu yana kişi başı gelirdeki azalma yüzde 31,67 oldu.Bir diğer husus; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıkladığı resmi verilere göre elektrik faturasını zamanındaödeyemeyen abone sayısında en yüksek artış Nisan 2021 döneminde yaşandı. Buna göre Nisan 2021’de mesken abonelerine yönelik 27 milyon 126 bin 586 fatura üretildi. Bu faturalardan 5 milyon 166 bin 439’u gününde tahsil edilemedi. Buna göre de Nisan 2021’de her 5 aboneden biri faturasını zamanında ödeyemedi. Bu durum vatandaşların yılbaşından bu yana faturalarını artık zamanında ödemekte güçlük çektiği gösterdi." İfadelerine yer verdi. 

Açıklamalarına devam eden Kocaoğlu: "Bu durum biz siyasetçileri ciddi manada düşündürmeli diye düşünüyorum. Market fiyatlarından önce sanki bu elektrik tahsilat yüzdelerine yoğunlaşılmalı, marketten uygun fiyata alınan gıdaları evinde elektrik olmadan vatandaşlarımız nasıl muhafaza edecek veya nasıl tüketecek tekrar tekrar düşünmek lazım kanaatindeyim.
Bir tüketici araştırma şirketi 15 ile 24 yaş arasında bulunan gençlerle ilgili önemli bir araştırma yaptı, TÜİK verilerine göre, 2020 itibarıyla Türkiye nüfusunun %15’ini 15-24 yaş arası gençler yani Z kuşağı oluşturuyor. Bu rakam, Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında bir hayli yüksek. Her ne kadar toplumun bazı kesimleri, genç nüfusun umutsuz, hedefsiz ve toplumdan uzak olduğunu iddia etseler de biz buna katılmıyoruz,Türk Milletide Türk gençliğide hem zekidir hem çalışkandır,fakat dikkat çekmek istediğimiz husus araştırmaya göre yol Yaşam koşullarına bakıldığında Z kuşağındaki bireyler, ortalama olarak üç kişiyle evlerini paylaşıyor.Yine araştırmaya göre gençlerimiz günlük 25 TL ile geçiniyor.
Her 10 gençten 4’ünün ay içinde sadece yol paraları oluyor. Ayrıca, gençlerin %28’inin banka müşterisi olmadığı ve %58’inin kredi kartı kullanmadığı görülmüş.bu yaşta kredi kartı kullanma mecburiyeti hissedenleri düşünmemiz lazım.Gençlerimize hertürlü maddi ve manevi desteği vermemiz gerekmektedir,unutmayalım onlar bizim geleceğimiz.Şehrimiz özelinde çokçok önemli bir konu haline gelen trafik sorununa değinmek istiyorum.Pandemi dolayısıyla olduğunu düşündüğümüz,yani vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanmamak istemeleri neticesinde iyice ayyuka çıkan trafik yoğunluğu.şehrimizin nufusu ve oturum alanı gözönüne alındığında böyle bir problemin olmaması gerekirken yanlış yapılan plan ve programlar neticesinde durum gitgide kötü bir hal almakta.Saadet partisi olarak acilen siyasi mülahazaların bir kenara bırakılarak merkezi yönetimle görüşülüp trafik probleminin giderilmesigerekmektedir.Bu ayın 23'ünde sayın Cumhurbaşkanı şehrimizde bulunacak,kendisiyle bu konunun etraflı bir şekilde ele alınıp çevreyolu ve yanyolların yapımıyla alakalı çok hızlı birşekilde adımlar atılmalı kanaatindeyiz. Son 20 yıldır merkezi yönetim ve yerel yönetim tezatlığının faturası vatandaşa kesilmemesi gerekmektedir.Saadet Partisi olarak yaşam kalitesi ve standartları yüksek olan ilimizin bu değerlerini trafik sorunu ile kaybetmesini istemiyoruz. Şuanda bunu üzülerek söylüyorum ulaşım ve trafik sorunu iş dünyasından eğitim camiamıza, turizmden sağlığa,yani her yönüyle olumsuz etkilenen bir Eskişehir var." Şeklinde açıklamalarda buludu ve basın toplantısı sona erdi.