İbrahim Acabay, “Doğal afet yaşanabilir bir şeydir. Her dakika olabilecek bir durumdur. Deprem sigortası alırken dikkat edilmesi gerekenler hususlar vardır. Deprem sigortası alırken, hızlı bir süreç yerine daha sakin daha doğru bilgilerle sigorta poliçesi almakta fayda var” şeklinde konuştu.Acabay, deprem sigortası alınırken

yapılan yanlışlardan başında, metrekarelerin düşük tutulması, bina yaşıyla ilgili ezbere gidilmesinin yer aldığını söyledi.

İbrahim Acabay, “Olası bir depremde eksik uygulanan sigorta uygulamaları, bizi maddi külfete sokabilir. Düşük gösterilen metrekare, prim alamaya ya da eksik prim alınmasına neden olabilir. Benzer sıkıntıların yaşanmaması için doğru bilgilerle sigortalanmamız gerekiyor. Deprem sigortası, depremin yaşandığı yerlerde binamızın rayiç bedel üzerinden ödeme aldığımız sigorta ürünüdür. Deprem sigortasına ek olarak konut sigortası da yapılabilir, konut sigortası eşyamızı, camızı, rayiç bedeli üzerine ilave teminat alabildiğimiz isteğe bağlı poliçelerdir” dedi.

Sigortalanma oranın hızla artması gerektiğini dile getiren Acabay, sigortalanma oranlarının düşük olduğuna dikkat çekti.

Acabay, “Doğal afet sigortalar kurumun çıkardığı istatistiğe göre, Türkiye’de 20 milyon konut var. Yaşayan poliçemiz 11 milyon. Hatay’a baktığımızda 315 bin konuttan, 124 bin konutta sigortalanma oranı var. Eskişehir’de ise 274 bin konuttan, 161 bin konutta aktif poliçe var. Bu rakamların artmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.