Vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek adına en çok çörek otu yağı, keçiboynuzu, propolis, arı sütü ve kış çayını tercih etti.

Hastalıkların artması ile aktarlara rağbetin çoğaldığını söyleyen aktarlık yapan Sibel Yasak, insanların bağışıklıklarını güçlendirmek için, geçmeyen öksürüğe, halsizliğe, üst solunum hastalıklarına bitkisel destekler sunduklarını ifade etti.

BİTKİSEL ÜRÜNLERE TALEP ARTTI

Bağışıklığı güçlendirmek adına kullanılan bitkisel ilaçların, hastalığa yakalanıldığı zaman daha rahat atlatılmasına sebep olduğunu belirten Yasak, çörek otu yağı, keçiboynuzu, propolis, arı sütü, kış çayı, bitkisel karşımlar gibi ürünlere çok talebin olduğunu ve büyük ölçüde bağışıklığı güçlendirdiğini anlattı.

İNSANLAR BİLİNÇLENDİ

İnsanların artık bilinçlendiğini ve bitkisel tedaviye yönelmeye başladığını aktaran Yasak, “Hastalıklar arttı bunun yanında insanlar ilaç kullanmak istemiyorlar bu yüzden bitkisel ürünlere talep var. İlaç bir noktaya kadar tedavi ediyor sonuçta ve ilaçların yan etkileri de malum.” ifadelerini kullandı.

IHLAMURUN KİLOSU 400 TL

Her ürün gibi aktar ürünlerinde de fiyat artışı olduğunu ifade eden Yasak, “Birkaç kat artıyor fiyatlar ve her geçen gün fiyat artışları devam ediyor. En büyük problemimiz bu. Bazen sattığımız ürünün yerine koyamıyoruz, fiyatlar öyle değişkenlik gösteriyor. Geçen yıl 200 lira olan ıhlamur bu yıl 400 lira, yemeklik bamya 400 lira iken 800 liraya çıktı. Bamya birdenbire yükseldi.” dedi.

FİYAT LİSTESİ 2-3 AYDA BİR DEĞİŞİYOR

900 kalem ürünüm var fiyatı yerinde duran ürün çok azdır. Her sektörde olduğu gibi bizim de fiyatlarımızda değişim oldu. Eskiden fiyat listesini yılda bir değiştirirdik şimdi 2-3 ayda bir değiştiriyoruz. Biz de bu fiyatlara satmak istemeyiz ama biz de ticarethaneyiz neticede karımız olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.