Eskişehir çevreyolunda dün gece yaşanan kaza, alkollü bir sürücünün trajik hikayesini gözler önüne serdi. 09 AAE 258 plakalı otomobilin direksiyonunda bulunan H.A.S. (24), iddialara göre bir tırın arkasından çarpması sonucu kontrolü kaybetti ve aracıyla metrelerce sürüklendikten sonra orta şeritte durabildi.

Kazaya karışan araç ağır hasar almasına rağmen, sürücü hafif yaralı olarak kurtuldu.

Ancak polis ekiplerinin yaptığı alkol kontrolünde H.A.S.'nin 2.08 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu durumda, sürücüye 21 bin 52 TL para cezası kesildi.

Kaza sonrası yapılan röportajda H.A.S., ehliyetini geçtiğimiz eylül ayında almış olduğunu ve maalesef alkollü araç kullanmaktan ikinci kez ehliyetinin alındığını belirtti. H.A.S., yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: "Uluönder Mahallesi'nden yola çıktım. 70-80 hızla ilerlerken bir tır arkadan çarptı ve aracım sağa doğru kaymaya başladı. Kontrolü kaybedince araba dönmeye başladı ve yastıklar açıldı. Daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetimi kaybetmiştim. Şimdi tekrar geri alacaklar mı bilmiyorum. Yapacak bir şey yok, ikinci kez kaybettim. Önceki de alkollüydü, yine alkollü."

Kazanın ardından otomobilinin tamponunu taşıyan H.A.S., aracı çekiciye bindirilirken bayıldı. Ancak arkadaşlarının yardımıyla bir süre sonra kendine geldiği öğrenildi.