Eskişehir’de seçim sürecinde esnafın işleri durma noktasına gelmişti. Aynı süreçte ikinci el araç piyasasında da yaprak kıpırdamadı. Kurban Bayramına kadar hareketli bir sezon bekleyen araç sahipleri hareketli bir 20 gün olmasını diliyorlar. Otomobil alım satımı ile uğraşanların en büyük sıkıntısı sıfır araç bulamamak. Araç sahipleri Bu sebeple ikinci el otomobil fiyatlarının olması gerektiğinden daha pahalı olduğuna dikkat çekerken kurban bayramı sonrası için fiyatların ne olacağını kestiremiyorlar. Yatırım amaçlı araç almak isteyenlere bayram öncesi aracınızı alın deniliyor.

araba 56d546rew456

Eskişehir’de oto galericilik yapan Murat Doğru, Önümüz bayram, yavaş yavaş hareketlilik başladı. Yani telefonlarımız çalmaya, müşterilerimiz gelip araçlara bakmaya başladı. Sıfır araç bulmak çok zor. Bu sebeple alıcılar ikinci ele yöneliyor. Euro ve doların yükselmesi bile ikinci el araçların fiyatlarınına artmasına neden oluyor” dedi.

Son olarak konuşan ve Eskişehir’de otomobil alım satımıyla uğraşan Ali Çaygeçen de şu ifadeleri kullandı;

“Dolar ve Euro arttığı için ikinci el otomobil fiyatları da artıyor. Bu önüne geçilemez bir gerçek. Yatırım amaçlı araba alanların yoğun bir ilgisi var. Piyasa hareketli. Ben bundan sonra fiyatların daha fazla artacağını düşünmüyorum. Arabalar gerçek değerini buldu. Rakamların daha yukarılara çıkacağını sanmıyorum. Şu an yatırım zamanı, araç almak isteyenler bence bayrama kadar almalılar.”

araba-7