Eskişehir Baksan Sanayi Sitesi’nde bazı sokaklarda biriken çöp ve moloz yığınları tepki çekti. Bölgede üretim yapan esnaf, uzun süredir kaldırılmadığını belirttiği atıkların hem çevre kirliliğine hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade etti.
Yaklaşık 3 Aydır Devam Ettiği İddia Edildi
Sanayi esnafı, oluşan görüntülerin üretim yapılan bir bölgeye yakışmadığını belirterek yetkililerden çözüm istedi. Bölgeden gelen tepkilerde, yalnızca tek bir sokakta değil, sanayi sitesinin farklı noktalarında da benzer görüntülerin bulunduğu öne sürüldü.
Vatandaşlar, çöp ve moloz yığınlarının yaklaşık 3 aydır kaldırılmadığını iddia etti. Bir vatandaş, “Baksan Sanayi Sitesi’nin tek bir sokağı bu. Diğer sokakları siz düşünün. Üretim yapanların ne şartlarda üretim yaptığını herkes görsün” sözleriyle yaşanan duruma tepki gösterdi.

Esnaf Acil Temizlik Çalışması Bekliyor
Çöp ve moloz birikintilerinin iş yerlerinin çevresinde rahatsızlık oluşturduğunu dile getiren esnaf, bölgede acil temizlik çalışması başlatılmasını istedi. Sanayi sitesinde düzenli temizlik yapılması ve benzer görüntülerin yeniden yaşanmaması için kalıcı önlem alınması bekleniyor.






