Eskişehir'de Memleket Partisi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Binası önünde pankart açarak bir eylem gerçekleştirdi. Pankart, Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için adayların imza topladığı dönemde yaşanan tartışmalara atıfta bulunuyor.

CHP içerisindeki bazı üyeler, Muharrem İnce'nin adaylığının, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarını bölmek amacıyla olduğunu düşünerek, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi halinde seçimlerin ilk turunda Kılıçdaroğlu'nun avantajlı çıkacağını iddia etmişlerdi. Bu nedenle, AK Partili seçmenlerin Muharrem İnce'ye imza verdiğini düşünen CHP'lilerin bu iddia nedeniyle Muharrem İnce'nin de oylarının bölünmesi için Sinan Oğan'ı destekleyen bir imza kampanyası başlatmıştı.

Sinan Oğan’ın,Cumhur İttifakı’nı desteğini açıklamasının ardından Memleket Partisi üyeleri, CHP'lilere tepki olarak "Keşke Muharrem İnce haklı çıkmasa" yazılı bir pankartla sokaklara çıktı. Eylemin CHP PM üyesi Bülent Tezcan’ın Eskişehir’e geldiği gün yapılması da dikkatlerden kaçmadı.

WhatsApp Image 2023-05-23 at 15.23.59