Hekim Sen Eskişehir Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

“14 MART DİRENİŞİN YIL DÖNÜMÜDÜR”

Şube adına konuşma yapan Hekim Sen Batı Anadolu Şube Başkanı Uzm. Dr. Ebru Karaca Uçar, “1919 Mart ayında Mektebi Tıbbiye-i Şahane İngiliz birlikleri tarafından işgal edilmişti. İşgalcilere karşı ayaklanmak ve okulu kurtarmak için çareler arayan tip öğrencileri, okulun kuruluş yıl dönümü olan 14 Mart gününü topluca kutlamaya karar verdiler. O zaman Tıbbiye 3. sınıf öğrencisi olan Hikmet Bey önderliğinde okulun iki kulesi arasına (şimdiki İstanbul Tıp Fakültesi) büyük bir Türk bayrağı astılar. 14 Mart Tıp Bayramı, tıbbiyelilerin işgalci kuvvetler karşısında mücadelenin, direnişin ve hekim aklının yıl dönümüdür. Kutlu olsun.” dedi.

“KALBİMİZ YANGIN YERİ”

6 Şubat depreminde 100’den fazla hekimin hayatını kaybetmesi nedeniyle mahsun olduklarını dile getiren Uçar, “Bize derin acılar bıraktılar. Başımız sağ olsun, kalbimiz yangın yeri. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Depremde ve öncesinde ebediyete uğurladığımız hekim kardeşlerimizin aziz hatıraları önünde sizleri saygı duruşuna davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

“14 MART VATAN, BAYRAK SEVGİSİDİR”

Uçar, “Şiddet, malpraktis, mobbing ve ücret hak kayıpları sarmalında ülkesine faydalı olmak için çalışan, en temel insani ihtiyaçları göz ardı edilen, bir ailesi olduğu görmezden gelinen, azmi, sabrı, becerisi ve çalışkanlığı hakkettiği değeri görmeyen, mesleki saygınlığı küçültülen, şanlı bayrağımızdaki ay yıldızımızın beyazı gibi önlüğü ve alnı ak meslektaşlarım bilge başlarınızı onurlu omuzlarınızın üstünde dik tutunuz. 14 Mart vatan sevgisidir, bayrak sevgisidir. Hekim aklının, hekim mücadelesinin günüdür. 1919’dan bugüne 104 yıldır aynı ruh ve aynı asil kanla buradayız.” ifadelerini kullandı.