Sanat eğitimine Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayan ve o dönemde çeşitli karma sergilere katılan Yağız Efe Taşkent, şimdi de Anadolu Üniversitesi çatısı altında kendi adını taşıyan ilk kişisel sergisini açtı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Baskı Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan genç sanatçı, uzun süredir üzerinde çalıştığı eserlerini ilk kez bireysel olarak sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor.
Sergide yer alan çalışmalar, yalnızca teknik beceriyi değil aynı zamanda özgün anlatım gücünü de ortaya koyuyor.
urgusal Karakterlerle Özgün Bir Dünya
Çizgi film ve animasyon dünyasına olan ilgisiyle tanınan Yağız Efe Taşkent, bu sergisinde özellikle çizgi roman karakter tasarımı alanındaki yetkinliğini ön plana çıkarıyor. Eserlerinin büyük bir kısmı, sanatçının kendi yarattığı kurgusal karakterlerden oluşuyor.
Sergide “Passengers”, “Sancak”, “Alemler” ve “Rex” gibi karakterler izleyiciyle buluşuyor. Her bir karakter, farklı bir anlatı evrenine ait ve ziyaretçilere hem görsel hem düşünsel bir yolculuk sunmayı amaçlıyor.
Genç Sanatçıdan Davet: “Tüm Sanatseverleri Bekliyorum”
Eserlerinin yer aldığı kişisel sergiyi, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sergi salonunda açan Taşkent, tüm sanatseverleri bu özgün çalışmaları görmeye davet etti. Sergi, 15 gün boyunca ziyarete açık olacak.