Eskişehir'de polis ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlarda; uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, dolandırıcılık, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurma suçlarından yakalanan şüphelilere işlem uygulandı.

Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 24 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, aranan şahısların yakalanmasına odaklanıldı. Bu operasyon kapsamında, şüphelilerden birinin uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçunu işlediği belirlendi. Ayrıca, hükümlü veya tutuklunun kaçması ve bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan arandığı öğrenilen şahsın 12 yıl hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Bu şüpheliden 1 ruhsatsız tabanca ve 5 fişek ele geçirildi. Diğer bir şüpheliye ise; 2,5 gram metamfetamin maddesi, 1 hassas terazi ve 2 payp aparatı bulundurduğu belirlendi.

Operasyon kapsamında, 3 şüpheliye uyuşturucu madde kullanma suçundan işlem yapıldı. 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edilen şüpheli ise adli mercilere sevk edildi.