Odunpazarı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Ülkemizde bir kanun maddesi varken, sendika üyeliği konusunda Türkiye'nin içinde bulunduğu acı tabloda ortadayken, özgürce insanlarda sendikal hakkını kullanabilme yasası varken, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Yasin Çakır un fabrikasında da kış önü çoluğu çocuğu olan insanların işten atılması işler acısıdır.

Bu sorunun çözümü için kimse elini oynatmamaktadır. Sermaye grupları da daha çok ücretli köle daha, ucuz iş gücü, daha güvencesiz iş için kitlelere en az 3 çocuk yapıp tavsiyesinde bulunmaktadırlar.

Sermaye sınıflarını çıkarlarına uygun yapılan yasal düzenlemeler işçilerin iş güvencesini ortadan kaldırmaktır. Kağıt üzerinde 6356 sayılı bir yasa mevcut. Ama uygulamaya gelince, özgürce sendika seçme hakkını kullanmaya kalktın mı işten atılmakla yüz yüze geliyorsunuz. Bunu yaşayan binlerce işçi var.

Sendikalar bölünmüş. Sarı sendikacılığın hakim olması işçiler arasında birlik dayanışma ve mücadele gücünün zayıf olmasına neden oluyor. 

İşçilerin tek gücü, tek dayanağı bir tek dayanışma ve mücadele yoludur. Bu gücü de olmadığında açlık sefalet içerisinde kalmaktadırlar. Toplumun en temel sorundan sorunlarından birisi de bu olmaktadır. Şu da bir gerçek ki bir tek dayanışma ve mücadele etmeden bu haksızlıklara ve hukuksuzluklara engel olunamıyor.

Yasin Çakır Un Fabrikasında çalışıp haksızlığa uğrayan o emekçi kardeşlerimizin bu mücadelesini sonuna kadar destekliyorum. Yasin Çakır Un Fabrikası 22 işçi kardeşimizi geri işe alarak bu ayıbı ortadan kaldırmalıdır.”