Eskişehir’de vatandaşlar pazar günleri gelmeyen tramvaylardan şikayetçi. Pazar günleri tramvaya binmek neredeyse zulüm haline dönüşmüş durumda. Eskişehir’de pazar günleri normale göre çok daha az tramvay seyir halinde olması vatandaşlar tepkisine neden oluyor.

Sefer sayılarının azlığı vatandaşların tramvay duraklarında daha uzun süre geçirmesini ve daha uzun süre tramvay beklemesini neden oluyor. Gelen var gelen tramvaylar tıklım tıklım dolu olduğu için bir sonraki tramvay bekleme kararı alanlar ise yine aynı manzara ile karşılaşınca isyan ediyorlar. Eskişehirli vatandaşlar Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Büyükşehir belediyesi yetkilerine pazar günleri gerçekleştirilen seferlerin artırılması çağrısını yaptılar.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız biz vatandaş, “Pazar günleri okullar kapalı, memurlar çalışmıyor diye böyle bir uygulama yapıyorlar ama doğru bir uygulama değil. Hava çok güzel. İnsanlar çarşıya veya akrabalarının yanına gitmek istiyorlar. Tramvay bekliyoruz ama dolu geliyor. Lütfen yetkililer sefer sayılarını rahatlatacak kadar artırsınlar, lütfen” dedi.