AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener şu ifadeleri kullandı;

“ESKİ son bir yılda şebeke suyu kullanım tarifesine yüzde 274 oranında zam yaptı. Bu son zam da olmayacak. Biz her ay daha önceki aya göre daha zamlı su alacağız. Her ay TEFE oranında zam gelecek. Bazı illerde su fiyatlarında indirimlere gidildi. Demek ki suda indirime gidilebiliyor. Doğalgaz ve elektrik fiyatları sadece Eskişehir’de artmadı ki.

w54qw

ESKİ giderlerini ödeyemiyor şeklinde açıklama yaptılar. ESKİ’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne sürekli para aktardığını biz biliyorduk. Yüzde 70’lik su zammının ardından AK Partili meclis üyeleri bir soru önergesi vererek son 4 yılda ne kadar para aktarıldığını öğrendi. Gördük ki resmi rakamlara göre son 4 yılda toplam 124 milyon TL para ESKİ’den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmış. Faturalarını ödeyemediklerini söyledikleri 2022 yılında bile 18 milyon lira aktarmışlar. Bu sene de henüz bitmedi.

ESKİ sürekli kar ediyor. ESKİ su satışından elde ettiği gelir ile maliyetlerini karşılamalı, yeni yatırımlar yapmalı.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmemeli. Bu paralar halka hizmet olarak kullanılmalı. Yılbaşında bir zam daha geliyor. Yılbaşından sonra su fiyatları biraz daha zamlı olacak.”