TOKİ, ev ve işyeri sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. 11 ilde açık artırma yöntemiyle satışa çıkacak konut ve iş yerlerinin aylık taksit sayıları belirlendi.

Yükselen konut fiyatlarına rağmen TOKİ, uygun fiyatlı projelerle vatandaşların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Projelerin detayları TOKİ'nin resmi web sitesi üzerinden duyuruluyor.

31 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'te başlayacak açık artırmada konut fiyatları 40.000, 100.000, 200.000 ve 500.000 TL olarak belirlendi. Satışa sunulan konutların bedelleri ve diğer detaylar açıklandı.

Ayrıca, TOKİ'nin konut satışlarında bazı dairelerin derhal teslim edileceği, ancak bazılarının teslim sürelerinin 6, 9 veya 12 ayı bulabileceği ifade edildi. Konut sahibi olmak isteyenler için cazip ödeme koşulları sunuluyor; yüzde 25 peşinat ve 72 ay taksit seçeneği ile konut satışları gerçekleştirilecek. İş yeri satışlarında ise yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade seçeneği öne çıkıyor.

Sigara fiyatları 1 Ağustos'ta marka marka güncellenecek Sigara fiyatları 1 Ağustos'ta marka marka güncellenecek

TOKİ'nin konut satışı yapacağı iller arasında Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Eskişehir, Kars, Konya, Rize, Siirt, Tunceli ve Zonguldak bulunuyor. İşyeri satışlarının gerçekleşeceği iller ise Adana, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Trabzon ve daha birçok il olarak sıralanıyor.