Eskişehir Lokanta ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, lokantacı esnafı olarak temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin sektöre hizmet veren esnaf için de uygulanmasını istedi.

Bahar Bilen, “Pandemi sürecinde zar zor ayakta kalma mücadelesi derken o iki yılın birikimi ve üst üste gelen zamlar ile karşı karşıya kaldık, buna birde yüksek enerji girdi maliyetleri eklenince esnaf olarak ayakta kalma mücadelesi verir olduk” dedi.

Başlıksız-2-3

Eskişehir Lokanta ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, girdi maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren küçük esnafın birde yüzde 7’lik KDV yükü taşıdığını belirtti. 

Lokantacı esnafı olarak temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin sektöre hizmet veren esnafı için de uygulanmasını talep eden Bilen, lokantacı esnafı olarak temel gıda ürünlerini yüzde 1 ile aldıklarını ancak bu ürünleri satarken yüzde 8 KDV uygulandığını aktardı.

Devletin gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin enflasyonla mücadelede tek başına yeterli olamayacağını burada bütün esnafın da KDV indirimine dahil olması gerektiğini belirten Türkiye Lokanta Pastacılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Lokanta ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen; lokanta, çay bahçesi, kafeterya, pastane gibi yemek hizmeti sunan yerlerde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin tüketicilere sağlayacağı 7 puanlık avantaj açısından da önemli olduğunu söyledi.

Bilen, “Pandemi sürecinde zar zor ayakta kalma mücadelesi derken o iki yılın birikimi ve üst üste gelen zamlar ile karşı karşıya kaldık, buna birde yüksek enerji girdi maliyetleri eklenince esnaf olarak ayakta kalma mücadelesi verir olduk” dedi.

Bilen, KDV ile ilgili sorunun ilgili Bakanlıklara iletildiğini ve çözümü içinde girişimde bulunduklarını ifade etti.