31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ayşe Ünlüce, yaklaşık yüzde 51 oy alarak başkan seçildi. 

Eskişehir Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan Yılmaz Büyükerşen ve Ayşe Ünlüce ve diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde Türk bayraklarıyla karşılandı.

Makam odasındaki devir teslim törenin ardından belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Yılmaz Büyükerşen, başkanlık görevine veda ettiğini ifade ederek, "Size bir şey söyleyeyim mi? Yaptığım şeyler ne kadardır bende bilmiyorum sayısını, arkadaşlar tutuyorlardır hesabını, belgelerde de var. Ama size bir belediye sarayı bırakamadım. Son dönemlerde gezdiğim şehirlerde, belediyelerin A'dan Z'ye ithal malı mermerlerle birlikte nasıl binalar yaptığını gördüm. Sarayla yarış içerisine girmişler hepsi. Ben Eskişehir aşığıyım, Eskişehir'i ve bu Eskişehir topraklarında yetişmiş, kardeşim ferasetine, feragatine her yönüyle kefil olduğum sizlere, diğer iki merkez ilçe belediye başkanlarıyla, ilçelerdeki belediye başkan adaylarımla kadın ve erkek Belediye Meclis üyelerini sizlere emanet ediyorum. Hakkınızı helal edin" dedi.

Ayşe Ünlüce de, "Mazbatalarımızı aldıktan sonra Büyükşehir Belediyemizde Yılmaz Hocamdan görevi devralmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşık 3 aydır sahada gösterdiğiniz sevgiye layık olmak, güveninizi ve inancınızı boşa çıkarmamak için var gücümle çalışacağım. Başkanlar Buluşmamıza gelen ve gelemese de yüreği bizimle atan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çok güzel Eskişehir olduk, çok güzel işlere imza atacağız!" şeklinde konuştu.