Eskişehir’in Sivrihisar İlçesinde yaşayan 21 yaşındaki Emirhan Kaya 2 sene önce hayalini kurup tasarladığı projesiyle 1988 model aracını elektrikliye çevirdi.

Projesi için 1988 model motoru çalışmayan aracı 30 bin liraya alan Emirhan Kaya, babası Erkan Kaya ile elektrikli motor ve bataryaları alıp 1988 model aracına takarak aracı elektrikliye çevirdiler. 200 kilometre menzile sahip olan aracın bir kilometrede 10 kuruşluk elektrik harcadığını ve bataryalarını 20 liraya doldurduğunu belirterek yaptıkları tasarrufa dikkat çektiler. 

Bir buçuk yıldır trafiğin sakin veya kapalı olduğu noktalarda aracını kullanan Kaya, çevresinden ve sosyal medyadan  olumlu yorumlar aldığını ve aracına gelen teklifleri reddettiğini belirti.

Tepebaşı Belediyesi Yolları ve Kaldırımları İhmal Mi Ediyor? Tepebaşı Belediyesi Yolları ve Kaldırımları İhmal Mi Ediyor?

1988 model aracı elektrikliye dönüştüren Emirhan Kaya projesini anlattı; “Bu araç 1988 normal bir araç. Biz bu aracın motorunu söküp, elektrikli motor taktık. Şu anda aktif olarak kullanıyoruz. Bu projeye 2 sene önce heves olarak başlayıp araştırmalar yaptım. Şu anda 1 buçuk senedir kullanıyorum. Normalde bu araç yerine yeni model bir araca bu projeyi uygulayacak. Daha sonra ilk projem olacağı için eski bir araç üzerine elektrik motorunu taktım. Yaklaşık olarak  projem için 200 bin TL harcadım.


 Genç girişimcinin şimdiki hedefi daha yeni ve konforlu bir aracı elektrikli araca dönüştürmek.