Kış aylarının yaklaşmasıyla asansör bakımlarının oldukça önemli olduğunu belirten Boyacıoğlu, asansör bakımı yapılacak firmanın çok iyi seçilmesi ve mümkünse firmanın ziyaret edilerek yerinde görülmesi gerektiği konusunda apartman yöneticilerini uyardı.
Yiğit Boyacıoğlu apartman yöneticilerini, “Her ay düzenli olarak asansör bakımları yapılması gerekiyor ve seçeceğiniz firmanın mutlaka  yeterlilik belgeleri olması gerekiyor, bunu kontrol etmelisiniz. Araştırmadan seçilen bir firma çeşitli sorunlara yol açabilir” ifadeleri ile uyardı.


Eskişehir’in küçük bir şehir olduğunu bu yüzden firmaların hızlı bir şekilde sorunu çözmesi gerektiğini söyleyen Boyacıoğlu, fakat bazı firmaların işçisi üzerine çok fazla iş yükleyerek bakım kalitesini de bu şekilde azalttıklarını söyledi.
Detaylı bakımın önemini vurgulayan firma yetkilisi, çoğu apartman veya işhanlarında asansörlerde meydana gelen sorunların temelinin firmaların detaylı temizlik yapmamasından kaynaklandığını ifade etti.


Asansörde kalmaktan korkan kişilerin sakin olmaları ve paniğe kapılmamaları konusunda yorum belirten Boyacıoğlu yeni asansörlerin daha güvenli olduğunu ve insanlar görmese de asansörlerde havalandırma sistemlerinin yeterli olduğunu söyledi.
Eskişehir’de apartman ve site yöneticilerinin çoğunlukla masraftan kaçmak adına asansör konusunda ikinci plana attığını söyleyen firma yetkilisi bu konuya daha çok önem verilmesi gerektiğini vurguladı.


Son olarak asansöre binecek kişileri etiket renkleri konusunda uyaran Yiğit Boyacıoğlu etiketlerin ne anlamlara geldiğini açıkladı;

ASANSÖRDE BULUNAN ETİKETLERİN RENKLERİNİN ANLAMLARI
Kırmızı etiket: Tehlikeli ve uygun olmayan asansör
Sarı etiket: Bakımı yapılması gereken asansör
Mavi etiket: Uygun ama daha iyi olabilir
Yeşil etiket: Kusursuz asansör