Eskişehir'de görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nicel Taşdemir, 35 yaşından sonra kadınların doğurganlığının azaldığını, buna karşılık yumurtalarını dondurup ileride tüp bebek yöntemini ile gebe kalınabileceğini söyledi. Yumurta dondurma işleminde, zamanlamanın önemini vurgulayan Doç. Dr. Taşdemir, bu yöntemi düşünen kadınların adet görseler dahi yumurta rezervlerinin durumunu öğrenmek için jinekoloğa görünmelerini tavsiye etti.

Genetikliğe bağlı olarak erken menopoza girme riski olan kadınlarında yumurta dondurma işlemi yaptırabileceklerine dikkat çeken Doç Dr. Taşdemir, yumurta dondurma işlemi için sperm gerektirmediğine yapılan  işlemde sadece yumurta dondurulduğunu, yumurtalıkları büyütebilmek için doğurganlık ilaçlarını kullanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kadınlarda yumurta dondurma için gerekli tıbbi zorunluluk halleri olduğuna değinen Doç.Dr. Taşdemir, kemoterapi, radyoterapi gibi yumurta hücrelerine zarar veren kanser tedavileri öncesinde; üreme fonksiyonlarının kaybedilmesine yol açacak ameliyatlar öncesinde ya da düşük over rezervi olup henüz doğurmamış veya aile öyküsünde erken menopoz hikayesinin üç uzman tabipten oluşan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi durumunda yaş faktörü dikkate alınmaksızın kadınların yumurtalarını dondurulabileceğini dile getirdi.