Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, temassız ödemeler telefonlarda bulunan NFC teknolojisinin son dönemlerde yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Kablosuz iletişim teknolojilerinden biri olan NFC ( Yakın Alan İletişimi) kullanımı her geçen gün yaygınlaştığını belirten Aytekin; "Fiziksel kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duyulmadan uyumlu telefonların POS cihazına yaklaştırılarak ödeme yapılmasını sağlayan NFC kullanıcısının yüzde 60 oranında arttı" 
“Bu özelliğin daha da yaygınlaşması sonucunda fiziksel kart kullanımının azaltabileceğini  öngörüyorum”.

NFC’nin son dönemlerde büyük bir popülerlik kazandığını belirten Aytekin, “Artık POS cihazları bile telefonlara dönüşmeye başladı. Bunun temel sebebi ise NFC'nin kullanımının yaygınlaşması. NFC'nin kullanımı özellikle bu yıl içinde paket servislerin ve temassız ödemelerin daha da yaygınlaşmasına katkı sağladı. NFC kullanımı şu anda yüzde 60 seviyelerine ulaşmış durumda. Bu da önceki döneme göre önemli bir artışı temsil ediyor” dedi.

NFC ödemelerinde güvenlik açıklıklarını giderildiğini vurgulayan Aytekin; “Bu tarz işlemleri gerçekleştirmek için bankaların ve diğer uygulamaların çeşitli güvenlik önlemleri bulunmaktadır.  Ödeme alırken ekranda bir onay seçeneği belirir ve bu onaylandıktan sonra ödeme gerçekleştirilir”. 
İlerleyen dönemlerde fiziksel kart kullanımının azalması beklenirken, NFC teknolojisiyle  dijital bankacılık ve dijital kartların kullanımının artmasıyla  teknolojinin daha da evrimleşmesi mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

Ölçüsüz Zamların Tüketiciyi Boğduğu Kriz: TÜKDES'ten Çağrı Ölçüsüz Zamların Tüketiciyi Boğduğu Kriz: TÜKDES'ten Çağrı