Eskişehirspor TFF 3.Lig’de normal şartlar küme düşmeyi garantiledi. Ancak TFF’nin önümüzdeki sezon TFF 3.Lig’i yeniden yapılandıracağı konuşuluyor.

SÜPER LİG'İN 23 YAŞ ALTI TAKIMLARI 3. LİG'E KATILABİLİR!

Süper Lig takımlarının genç oyuncularını oynatabilecekleri profesyonel bir lig oluşturma çabası içerisine giren TFF bunu 3. Lig’de deneyebilir. Süper Lig’de yer alan futbol Kulüpleri yaptıkları genç yabancı transferlerinden 1 veya 2'sini B takımda oynatabilecek. B takımlar 3. Lig'e dahil edilecek ve 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Burada mücadele edecek Süper Lig B takımları, 1.Lig'e kadar yükselebilecek ancak Süper Lig'e çıkma hakları olmayacak. Bu takımlarda yerli ve yabancı 23 yaş üstü oyuncuların oynamasına izin verilmeyecek.

TFF 3. LİG 5 GRUP OLACAK!

2022-23 sezonunda TFF 3.Lig’de 53 takım yer alıyordu. Bölgesel Amatör Lig’den 15 takımın TFF 3.Lig’e yükseldiği de açıklandı ve toplam takım sayısı 68 takıma ulaştı. Küme düşmeler iptal edilir ve Süper Lig’in 23 yaş altı futbol takımları 3. Lig’e dahil edilirse TFF 3.Lig’de takım sayısı 88’e yükselecek. İddialara göre TFF 3.Lig ile ilgili bu plan hayat geçirilirse 5 grup oluşacak. İlk 3 grupta 18’er takım yer alırken, diğer 2 grupta 17’şer takım yer alacak ve 88 takım sayısına ulaşılacak.

AÇIKLAMA MAYIS AYI SONUNDA!

Türkiye Futbol Federasyonunun Mayıs ayının son günlerinde konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.