Eskişehirspor Teknik Direktörü Emre Özbayer ES TV’de yayınlanan 90+3 programında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Emre Özbayer’in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“Eskişehirspor’un efsane futbolcularında Vahap Özbayer’in oğluyum. Kendisi bizi heyecanla takip ediyor. Ben Eskişehirspor alt yapısında antrenörlük yapmıştım. 26 yaşında bu mesleğe adım atmıştım. 8 yıl Eskişehirspor altyapı takımlarında görev yaptım. Eskişehir Demirspor’u çalıştırdım. Eskişehirspor'da A takımda yardımcı antrenörlük yaptım. Tokat Erbaaspor ile play off heyecanı yaşadım. Kısmet bizi yeniden Eskişehirspor ile buluşturdu. Çok mutluyuz. Coşkuluyuz, gururluyuz. İnanıyorum bu takım kümede kalacak.”

Eskişehirspor’u zaten yakından takip ediyordum. Oyuncu grubunu tanıyoruz dedik ve gelen teklifi kabul ettik. Teklif gelince çok mutlu olduk. Sezon başında da bir görüşmemiz olmuştu. O zaman koşulsuz, şartsız görev alabiliriz demiştik. Daha sonra kısmet oldu.

Edirnespor maçında iyi futbol oynadık. Rakibi çok tedirgin eden bir futbol oynadık. 1 puanı üzüleceğimiz bir maçı kaybetti. Böyle olunca taraftarlarımız oyuncuları tribüne çağırıp tepkilerini gösterdiler. 

Taraftarların bir kırgınlığı vardı. Benim problemim kulüp veya camia ile değildi. O günkü zamanlarda tepkili olduğum insanlar vardı. İmzayı da o zaman verdik.

3 maçtır iyi futbol oynuyoruz. Puan almamız gerekiyordu. 1954 Kelkit Belediyespor maçında da 3 puan almayı başardık. Bu şehrin kenetlenmesi gerekiyor. Çünkü Eskişehirspor yönetimi çok ciddi emekler veriyor.

Bu takım önceden üretkenlikte çok uzak bir futbol oynuyordu. Sadece gol yememe üzerine futbol oynanmaya çalışıyordu. Atarsak atarız, aman gol yemeyelim düşüncesi hakimdi. Eskişehirspor her zaman kazanmak için sahaya çıkar. Kazanmak için mücadele ediyoruz. Kazanmaya odaklı bir takımız. Biz bu oyunculara inanıyoruz.

Karşıyaka maçında en kötü berabere kalmamız gerekiyordu. Bazı oyuncuların gelişimi diğerleri gibi olmuyor. Tribünlerde çok ateşli bir taraftar topluluğu vardı. Çabuk olalım anlayışı nedeniyle gol yedik. Sabırlı oynamak zorundayız. Gereken her şeyi yapacağız ama hızlıca taç kullanmak falan bize zarar veriyor. Hemen oyuna girelim, rakibi eksik yakalarız düşüncesiyle hızlıca hareket etmeye çalışıldı. Ancak kaptırdığımız top kalemizde gol olarak sonuçlandı. Karşıyaka da artık oyunu riske etmeye başlamıştı. Gol yemesek durum farklı olabilirdi. Beraberlik fırsatlarını da yakaladık ama sonuçta mağlup olduk.

Oyuncularda sürekli çok çabuk gol yiyoruz anlayışı vardı. Bunu kırmak için çalıştık. Antrenmanlara bunlara yoğunlaştık. Bu grupta bulunan tüm takımlarla başa baş oynayabileceğimizi anlattık. Karşıyaka maçının analizini beraber yaptık. Şampiyonluğa oynayan bu rakibe karşı siz bunları yapabiliyorsanız diğer maçları siz düşünün düşüncesini vurguladık.

Kaybetme alışkanlığı çok kötü. Oyuncuların hepsi hata yapan ben olmayayım düşüncesine girmişti. Eksikleri olmadığını anlattık. Kornerden basit bir gol yemeyecek bir takım olduğumuzu anladılar. Yaşadıklarını tek tek gösterdik. Gol yedikten sonra da gol atabileceklerine inanmaya başladılar.

Butik bir sahada maç oynandı. Rakip sürekli orta sıralarda düzenli olarak yer alan bir takım. Kötü bir sentetik sahada maça çıktık. Maça da baskılı çıktılar. Direkt hücumu düşünen ve kaos futbolu oynayan bir takım ile karşılaştık. Maçın başındaki baskıyı kırdık ve oyunun kontrolünü ele aldık. İlk golü bulduk ve öne geçtik. İletişim eksikliği nedeniyle basit bir hata ile gol yedik. Devam sürecinde oyunun hakimi yine bizdik. Eren güzel bir gol ile yine bizi öne geçirdi. Maçın kalan kısmı kolay olmadı. İkinci yarıya 4 oyuncu değişikliği ile başladılar. 3 ve 4. golleri bulabilseydik maçı daha erken bitirebilirdik. Oyuncularımız savunma da bir sanattırı iyi uyguladı ve maçı kazanmayı başardık.

Geldiğimiz günden beri altyapımızdaki hocalarımız ile görüşüyoruz. Oyuncuların genel durumları ile alakalı rapor istedik. Altyapı oyuncularını da takip ediyoruz. 90 dakika maçlarını da izledim. Her Salı bu konuda teknik toplantılar yapılıyor. 17 ve 19 yaş grubundaki futbolcuları güncel olarak takip ediyoruz. Oynayan oyuncuları zorlayacak oyuncuları bulduğumuz an A takıma katarız.

Transfer yasağı konusunda yönetimle hiç görüşmedim. Ben bu genç oyunculara güveniyorum. Bu oyuncu kadrosu ile ligde kalacağımızı düşünüyoruz. Transfer tahtası açılırsa iyi olur ama konsantrasyonumuzu mevcut kadromuza yöneltiyoruz.

Trabzon Yomraspor maçını kazanmak için sahaya çıkacağız. Gümüşhane'de alınan 3 puanı bu maçta alınacak galibiyet ile perçinlememiz lazım. Futbol bu oyunun içerisinde her şey var. Gol yiyebiliriz, biz öne geçebiliriz. Taraftarlardan ricam sabırlı olsunlar. Futbol 90 dakika. Maçı kazanmak için sabırlı olmamız gerekiyor.

Basit kartlar gören bir takımız. Trabzon Yomraspor maçında 3 puan alırken de 11 kişi maçı tamamlamak istiyoruz. Oyuna ve skora katkı yapan kartlara kabulüz ancak diğer kartları istemiyoruz. 26 kişilik bir oyuncu grubumuz var. Cezalı oyuncu olursa pes edecek değiliz.

Doğukan Ünal Ocak ayında dönecek. Onur Bayramoğlu yavaş yavaş hazır hale geliyor. Berkay Tanır’ın bir sakatlığı var. Barış Kurtgöz hocamızdan Berkay hakkında rapor bekliyoruz.

Bizler futbol insanlarıyız. Futbolcuların sadece sahaya odaklanması lazım. Hepsi üzerine koyarak devam ediyor. Edirnespor maçında ilk 20 dakikada 3 gol bulabilirdik ama olmadı. 1954 Kelkit Belediyespor maçında da daha fazla gol atabilirdik. Beraber düşünerek, beraber oynadığımız zaman bir takım olacağız. Henüz yeni başlıyoruz. Çok daha iyi bir takım olacağız."