Eskişehirspor Teknik Direktörü Levent Kartop Motto Futbol’da Can Ahmet Aydın’ın sorularını yanıtladı.

“Eskişehirspor çok büyük bir camia. İmza töreninde basın mensuplarının kalabalık olmasından bunu bir kez daha anladım. Futbol hayatımda çok imza törenine katıldım ancak bu kadar kalabalığına çok az şahit oldum. Taraftarlarının ilgi ve alakası çok güzel. 90 dakika boyunca tezahürat yapan bir taraftar yapısına sahipler. Eskişehirspor hangi ligde olursa olsun çok büyük bir camia. TFF 2. Lig’den bile teklif almıştım. Eskişehirspor’u duyunca çalışmak isterim dedim. Eskişehirspor Başkanı beni aradı ve konuştuk. Taraftarların içerisinden gelen bir başkan var ve beni çok etkiledi. Bana güvendikleri için çok teşekkür ederim. Umarım bana güvenenleri mahcup etmem. İlk maçımızı da kazanmayı başardık. Umarım sezon sonuna kadar yolumuza bu şekilde devam ederim. Eskişehirspor’un Bölgesel Amatör Lig’den kurtulması gerekiyor. İlk hedefimiz bu takımı şampiyon yapmak. Eskişehirspor’un acilen profesyonel liglere dönmesi gerekiyor.

Ben biraz duygusal bir insanım. Eskişehirspor taraftarlarının beklentisi çok yüksek. Çok değerli bir camiada teknik direktörlük yapıyorum. Hangi ligde olursa olsun sevdalarının peşinden koşuyorlar. Amatör lige düşen takımlar genellikle başka bir takımın lisansını alıp borçları sıfırlamış bir şekilde geri dönüyorlar. Ancak Eskişehirspor’da böyle bir durum söz konusu değil. Borçlarını temizleyerek liglere geri dönmek istiyorlar. Böyle bir camiada teknik direktörlük yapmak kolay değil. Pazar günü iç sahada taraftarlarımızın önünde ilk maçıma çıkacağım.

Bulunduğumuz grupta herkes herkesi yenebiliyor. Sahada iyi mücadele eden, tribünde sağlam bir taraftarı olan kazanmaya daha yakın olur. Biz sahada hakkını arayan bir takım olmak istiyor. Bu haftaki maç da çok önemli. Kazanarak devre arasına daha moralli girmek istiyoruz. Ankara TKİ maçı çok önemli. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Daha sonra devre arası olacak ve transfer konusunda yapılması gereken ne varsa yapacağız. Rakibimiz Ankaragücü ve Gençlerbirliği altyapısında forma giymiş, genç oyunculardan kurulu takımlardan oluşuyor. Bol bol taktik idmanları yapıyoruz. Umarım taraftarlarımızın önünde 3 puanı kazanırız. Bu hafta tüm taraflarımızı maçımıza davet ediyorum.”

Erdin Üzer inşallah bu hafta içerisinde aramıza dönecek ve antrenmanlara başlayacak. 2-3 haftadır devam eden bir sakatlığı varmış. Serdar Sudun da aramıza katılıyor. Çok ciddi bir sakatlığı olan oyuncumuz yok. İnşallah her geçen gün daha iyi olacaklar.”