Son yıllarda yaşadığı maddi problemlerden dolayı TFF 3. Lig'e kadar gerileyen Eskişehirspor, eski günlerine dönmeyi hedefliyor. 7 dönemdir süren transfer yasağını şubat ayında kaldıran Eskişehir ekibi, takıma katılan yeni futbolcularla birlikte tekrar çıkış aramaya başladı. Sezonun ilk 18 mücadelesinde sadece 10 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, transfer yasağının kalkmasının ardından oynadıkları son 5 müsabakadan 8 puan çıkardı. Es Es, son olarak alt sıralarda bulunan veren bir diğer ekip olan Edirnespor’u, deplasmanda 2-1’lik skorla geçerek, ligde kalma hedefini sürdürdü.

Eskişehirspor yönetimi, 2016-2017 sezonunda eski oyuncusu Erkan Zengin’i transfer ettiği Trabzonspor’a olan yaklaşık 6 milyon TL'lik borcu ödedi ve uzun süredir devam eden transfer yasağını kaldırdı. Es Es, yasağın kalkmasının ardından bir çoğuyla daha önceden prensipte anlaştığı 20 futbolcuyu kadrosuna dahil etti.

Eskişehir ekibi, bu sezon oynadığı 23 karşılaşmada 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyet elde etti. Kırmızı-siyahlılar, bu maçlarda topladığı 18 puanla 17. sırada bulunuyor. Es Es, 18 puanın, 8’ini ise son 5 maçta hanesine yazdırdı.