Eskişehirspor’un 20’den fazla futbolcuya döviz bazlı borçları var. Bu borçlarında bir oyuncu hariç diğerlerinin tamamı Euro ile olan borçlar. Ukraynalı futbolcu Vladyslav Kulach’a dolar borcu olan Eskişehirspor’un diğer futbolculara Euro bazında borcu bulunuyor.

Eskişehirspor’da futbolculara olan borçlar son olarak 3 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Mali Genel Kurulda açıklanmıştı. O tarihlerde Euro kuru 17 lira 50 kuruş civarındaydı. Aradan tam 370 gün geçti. Yani 1 yıl 5 gün… Euro kuru bu süre bazında 25 lirayı gördü. Eskişehirspor’un da borcu müthiş derecede arttı.
Siyah Kırmızılıların tahmini olarak 4 buçuk milyon Euro civarında bir döviz borcu bulunuyor.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında 4 buçuk milyon Euro’nun Türk Lirası karşılığı 78 milyon 750 bin liraya denk geliyordu. Aradan geçen 370 günde bu borç rakamının TL karşılığında büyük bir artış meydana geldi. 4 buçuk milyon Euro’luk borç Euro 25,00 olarak hesaplandığında 112 milyon 500 bin lira gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Yani Eskişehirspor son 1 yılda Euro kurunda meydana gelen artış nedeniyle 33 milyon 750 bin lira daha borçlanmış oldu.

Geçtiğimiz yıl Euro bazlı açıklanan borçlardan 2 dosya azalmasına rağmen TL olarak borcun 33 milyon 750 bin lira daha artması ile Başkan Erkan Koca’nın ‘Eskişehirspor’un döviz bazlı borçlarından acilen kurtulması gerekiyor’ sözleri akıllara geldi.

Eskişehirspor son bir yıl içerisinde Raheem Lawal ve Trabzonspor dosyalarını kapattı. Bu iki alacaklının da Euro olarak alacağı bulunuyordu. Lawal’ın 283 bin Euro, Trabzonspor’un da 420 bin Euro alacağı bulunuyordu. Bu iki dosyanın da bugünkü kur karşılığı 17 milyon 500 bin lirayı buluyordu.

Başlıksız-1-17