Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri katıldığı Youtube programında şu ifadeleri kullandı;

MEVCUT FUTBOLCULARA KIRGINIZ

"Eskişehirsporlu futbolcuların üzerindeki formanın ağırlığını bilmeden sahada lakayt bir şekilde gezinmesi taraftarlarla futbolcuların arasında problemler oluşmasına neden oldu. Eskişehirspor’un transfer yasağı çok üzücü bir durum ama bu durum genç futbolcular için bir avantaj. Bizim bu futbolculardan beklentilerimiz çok fazla. Yeterli mücadeleyi vermiş olsalardı bugün takım son sırada ve küme düşmenin en büyük adayı olmazdı. Eskişehirspor armasını layıkıyla taşımadıkları için onlara tepkiliyiz.

SANAYİCİLER YÖNETİME GİRMEK İSTEMİYOR

Son yıllarda Eskişehirspor’un derdine derman olabilecek yönetimler yok. Sadece yoğun bir bakımdaki hastaya nefes olabilecek yönetimler gelebildi. Puan silme cezaları ve birçok sıkıntının olduğu ortamda sanayiciler ön plana atılmadı. Futbol ailesine olan borçlar nedeniyle önemli sıkıntılar oluşuyor. Son oluşan yönetim de Eskişehirspor kapanmasın diye taraftar bazlı kurulan bir yönetimdi. Eskişehirspor sevdası olmayan birinin yönetici olabileceğini zannetmiyorum. 

MESUT HOŞCAN'A DA HALİL ÜNAL'A DA KIZGINIZ!

Süper Lig’den düşmemizin baş aktörü Mesut Hoşcan’dır. Avrupa Kupalarına katıldığımız bir dönemde göreve gelip kulübü bir alt lige sürükledi. Kulübü resmen sömürdüler. Ekonomik davranıyoruz diye para etmeyecek futbolcular aldılar. Sağlık testinden geçemeyecek futbolcular aldı. Bankalardan krediler çektiler. Kendi şirketlerinde yapmayacakları işleri yaptılar. Daha sonra Halil Ünal göreve geldi. Göztepe ile play off oynadığımız sezon Halil Başkan görevdeydi. Sonuç olarak Süper Lig’e çıkamadık. Ertesi sezon başlangıcında transfer tahtası kapalıyken transferler yaptık. Birçok oyuncuyu oynatamamıza rağmen paralar ödedik veya borçlandık. O zaman elimizde iyi de bir kadro vardı. Semih Güler, Cemali Sertel, Mehmet Feyzi Yıldırım, Fıratcan Üzüm gibi futbolcularımız vardı. Bu çocuklara sahip çıkmak gerekiyordu. Transfer tahtasını açmak için milyonlarca borca girdik ama o sezonun ikinci yarısında bizim çocuklar dediğimiz çocuklar kadar puan toplayamadılar. Mesut Hoşcan’a da Halil Ünal’a da öfkeliyiz. Transfer tahtası açılmadan sözleşmeler imzalanmamalıydı. Eskişehirspor’a çok büyük zararlar verildi. Kulüpte yemek çıkmadı. Deplasmana otobüs bulunamama noktasına gelindi. 

SİNAN ÖZEÇOĞLU VE KAZIM KURT TEKLİF YAPMIŞ!

Mevcut yönetim transfer tahtasını açmaya çalışıyor. 10 puanlı bir takımız. Transferi açıp ligde kalacağız diye hayal satıyorlar. Bu yakışmaz. Bu çocuklarla devam edip, ligde kalmaya çalışılmalı. Asgari ücretle çalışan personellerin maaşını bile ödeyemezken transfer tahtasını açacağız diyebilmek bana samimi gelmiyor. Transfer tahtasını açmak yeni sorunların başlaması demek. Ligde kalacağının garantisi yok. Transfer için bütçe lazım. 10-15 milyon lira lazım. O da yok. Sinan Özeçoğlu ve Kazım Kurt’un teklifine de mevcut yönetim olumlu yaklaşmamış. Kızdığımız nokta budur. Yapabileceğiniz bir şey varsa yaparsınız. Niye olumlu yanıt vermiyorsunuz. 170 milyon diye bilinen futbol ailesi borcunun 30-35 milyon liraya kapanacağına bu şehrin inanması gerekiyor. İşte o zaman şehirde 3-4 tane 10 milyon para verecek insanlar çıkabilir. İnsanlar inanmıyor ki. Bu para çöpe gidecek gözüyle bakılıyor."