Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun programında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu belirten Işıkhan, ayrıca 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil olmasını öngördüklerini ifade etti. Bakan Işıkhan, şu anda EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi bulunduğunu da vurguladı.

EYT'ye dahil olanların yanı sıra, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Işıkhan, bu konuda yakın zamanda bir takvimin açıklanacağını duyurdu. Ayrıca, en düşük memur emeklisi maaşının 14 bin 600 lira olduğunu ve 10 bin liranın altında kök aylığı alan 4 milyon emeklinin bulunduğunu belirtti.

Işıkhan, emeklilerin sosyal hayattan daha fazla faydalanabilmesi için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacaklarını da ifade etti. Çalışmaların sürdüğünü ve yakın zamanda takvimin açıklanacağını belirten Bakan Işıkhan, bu konudaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.