Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan şu açıklamaları yaptı;

"Değerli Eskişehirliler 28 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye bir seçime gidiyor. İkinci tur seçimlerinde bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Mevcut seçim sisteminde 2 aday var. Vatan Partisi olarak bu iki adaydan ikisine de karşı olmakla birlikte en milli olanını, ülkemiz için milli politikalarda net bir tutumu, tarafı olanı seçmeyi doğru buluyoruz. Bundan dolayı oylarımızı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğiz.

Sayın Tayyip Erdoğan'la ekonomi alanında Türkiye'nin birliği, bütünlüğü alanında, dış politikalarda eğitim Eğitim politikalarında köklü ayrışmalarımız var. Bu konuda kendisini hep eleştiriyoruz ve seçimden sonra da eleştirmeye devam edeceğiz.

Ama bununla birlikte partimizin adı Vatan. Bizim için önce vatan şiarı belirleyicidir. Sayın Tayyip Erdoğan'ın seçildiği bir Türkiye'de siyaset yapmak bizim için daha doğru olacaktır. Çünkü diğer tarafta Sayın Kılıçdaroğlu'na baktığımızda sağına soluna PKK ve FETÖ'yü alarak ülkemiz için yıkıcı bir tutum içinde, yıkıcı planların aleti konumunda. Bundan dolayı ona kesinlikle karşıyız.”