Devlet Bahçeli açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;
“Kim Türk milletinin hasmı ise eğmeden bükmeden söylüyorum ki MHP olarak bizim de hasmımızdır. Türk milletinin, MHP ve Cumhur İttifakının karşısında oğul veren, virüs gibi yayılan hasımların kimler olduğunu bilmek, tarafımızı açık etmek mecburiyetindeyiz. Bizim tarafımız millettir, demokrasidir, mazlumlardır, masumlardır, garipler ve tüyü bitmemiş yetimlerdir. 

 

Partimiz bir gönül çemberi, bir sevda yumağı, bir dava onurudur. MHP’yi her zaman doğru anlayan, Cumhur ittifakını doğru anlatan, her zaman sahip çıkan ve çıkacak vatan evlatları her zaman var olacak. İnanıyorum ki her geçen gün daha da artarak ve her türlü oyunu bozacaklardır. 

Aziz büyüklerimiz ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ öğüdünden tutunda ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözüne kadar hayranlık uyandıracak bir şekilde öğretmenlerin önemini vurgulamışlardır. Öğretmenlerimizin sorunlarını samimiyetle ele almak gerekir. Duyarlılıkla ve empati kurarak onları anlamalıyız. Taleplerini yerine getirmek durumundayız. Öğretmenlerimizi Türkiye’nin gelişme ve büyüme mücadelesinden ayrı görmek söz konusu değildir. Eğitimin amacı bireyin topluma ve kendine yararlı hale gelmesidir. Bu sürecinde rehberi öğretmenlerimizdir. Öğretmenler eğitim sisteminin en temel öğesidir. 

Sorunsuz öğretmen sorunsuz eğitim ve öğretim demektir. Sınıfında öğrencileriyle baş başa kaldığında kirasını nasıl ödeyeceğini, borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen, korkulu ve kaygılı olan bir öğretmenin faydalı olması mümkün değildir. Hiçbir hakkı onlardan esirgeyemeyiz. Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalıdır. Bu konu artık kapanmalıdır. Ülkemizin daha da gelişmesi, geliştirilmiş müfredata bağlıdır. Kalifiye öğretmenler olmadan diğer unsurlar anlamsız ve yetersiz kalacaktır. MHP olarak öğretmenlerimizin sorunların giderilmesi adına elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.”