Çin ile Türkiye’nin insani ve kültürel alanlardaki ilişkilerine dair genel bir toplantı yapıldı. İstanbul’da gerçekleştirilen foruma, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra, Çin’in İstanbul Başkonsolosu da iştirak etti. Önemli katılımcıları ile forumun, iki ülke arasındaki ticaretin ve kültür alışverişinin gelişimine mühim katkılarda bulunması amaçlanıyor.

Forumda, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy bir konuşma yaptı. Ersoy, konuşmasının başında, ordumuz tarafından yapılan Barış Pınarı Harekâtı’ndaki kahraman askerlerimizi andı. Ersoy, iki ülke arasındaki işbirliğinin siyasetten ekonomiye, kültürden turizme dek her alanda artarak devam edeceğine bütünüyle inandığını vurguladı. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin özel olduğunun altını çizen Ersoy, bu bağların gelecek nesillere iletilmesi konusuna büyük değer verdiklerini sözlerine ekledi.

2018 yılının, turizm anlamında iki ülke arasında çok güzel bir yıl olarak kayıtlara geçtiğini dile getiren Ersoy, Çin’deki “Türkiye yılı” etkinliklerinin, çok büyük bir yelpazede meydana geldiğini ve Çinli dostlara Türkiye’nin kültürel ve turistik değerlerini tanıttığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde 400 bin Çinli turistin ağırlandığını paylaşan Bakan Ersoy, bu alakanın devamı sayesinde bu yıl 500 bin Çinli turisti Türkiye’de görmenin mutluluğunu yaşayacaklarını aktardı.