İYİ Parti Odunpazarı ilçe Başkanı Gürol Yer düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta yaşanan trafik kazalarını ve yerel seçim süreçlerini değerlendirdir.

Gürol Yer basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;

”Öncelikle Geçtiğimiz hafta Şehrimizde bizleri kahreden iki kazadan bahsedeceğim. Eskişehirin tüm ulaşım yükü üzerinde olan çevreyolu Gündoğdu Mahallesi kesiminde Çarşamba gece saatlerinde Kanber Uygun isimli bir amcamızı araç çarpması neticesi kaybettik. Olayın yansımasında 100 metre yakında üst geçit olduğu ima edildi. Bölgede 2 üst geçit 1 alt geçit var ama hava karardığı anda ışıklandırmanın yetersiz oluşu yada olmayışı sebebiyle o geçitlerden bırakın insan geçmesi rüzgar bile esmiyordur. Kanber amcamız gecenin zifiri karanlığında kesintisiz akan trafikte maalesef yolu karşıdan karşıya geçmenin kurbanı olmuştur. Gündoğdu Halkımız bile bile yapılan bu yol ve konuyu ileri aşamada getireceğimiz Merkezi, Yerel çekişmesinin mağdurudur. Ekonomik olarak bitirilmiş mahalle insanları için çevre yolunda ölmek kader olmuştur.

Devamında Cuma günü sabah Gültepe Mahallemiz sınırları içinde olan Kalabak suyu dolum tesisleri önünde Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç Dr Fatma Bayrakçı Karel ve Kızı Yağmur u geçirdikleri trafik kazasında kaybettik. Yüreğimiz gerçekten çok yandı Vatana millete insan yetiştiren değerli bir hocamız ve 15 yaşında evladını sorumsuzluk, vurdumduymazlık, neticesine kurban verdik. Kaza bölgesi şehir içi olmasına rağmen sorumluluk olarak Karayolları 4.bölge müdürlüğü uhdesinde bulunmakta. Bugüne kadar özellikle bu noktada pekçok can kaybettik, belki yüzlerce kaza oldu ama ne hikmetse ne bir muhataplık hisseden ne bir sorumluluk alan hiç çıkmadı.

Seyitgazi, Kırka, Afyon, Antalya Şehirler arası güzergahı, Ihlamurkent ve Vadişehir Mahalle girişleri yönünde olan yol kavşağı kontrolsuz, denetimsiz ve ilkel bir durumdadır. Yetki karmaşası, Siyaset çekişmesi ve İradesizlik, bananecilik maalesef bize can kaybı olarak geri dönmektedir. Bu hafta kaybettiğimiz Kanber Amcamıza, Fatma Hocamıza, Yağmur Kızımıza Rahmet, Ailelerine  sabır diliyoruz. Yetkilileri, Sözde İrade muhtapalarını bir zahmet vesileyle tekrar göreve davet ediyoruz.

31 Mart yerel seçim süreci devam ediyor. Biz İYİ Parti olarak gerçek Eskişehirde tüm imkan ve enerjimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçek Eskişehir bahsettiğimiz acı kazaları yaşıyor, çözülmeyen, görülmeyen sorunlarla boğuşuyor, Ekonominin olumsuzluğunu en zerresine kadar çok çok hissediyor. Siyasi Aktüelite ise bir anlamda konuyu perdelemek, yok saymak için çok değişik, günlük, anlık konular, tartışmalar, ithamlar üreterek insanların mağduriyetinin görülmemesini, yaşananların hissedilmemesini, iletilmemesini sağlayacak günümüz tekniklerini şiddetle kullanılmakla meşgul vaziyette.

Hissettirilmek istenen  sanki Eskişehirde iki siyasi parti varmış. Eskişehir insanı bu iki siyasi partiden birinin adaylarına mecburmuş gibi bir kurgu üretilmiş ve üzerinde ısrar edilmektedir. Günlük olarak birbirlerinin eksiklerini, yanlışlarını arama, kelimelerden anlam çıkarıp hesap sorma, yüreğin varsa televizyona çık karşıma, yok erteleyelim gibi pekçok şehir insanıyla uzaktan yakından alakası olmayan konularda kendilerince gündem  yaratma, anlamsız ve boş bir çaba içindelerdir. Yandaşları, yoldaşları, yancılarıyla bu sahte pembe senaryo giderek komik bir durum almaktadır.

Bu noktada. Biz İyi Parti olarak diyoruzki. Eskişehir İkiden Büyüktür… Hanımlar, Beyler bırakın kayıkçı kavgasını, bırakın algı yapmayı. Birbirinizin eksiğini, yanlışını, kaşını, gözünü değil. İstanbul televizyonları ile televizyoncularına değil. Eskişehir basını önüne çıkın. Eskişehir halkı önüne çıkın. Demokrasiye inanıyorsanız ve kendinize güveniyorsanız diğer tüm adaylar ile konuşun. Ekonomiyi, Vatanın istila edilmesini, Gerçek Eskişehir ve Eskişehirliyi konuşun. Ekmeği, Kiraları, Akaryakıtı, Fahiş Zamları, Emekli maaşlarını konuşun. Yüreğiniz yetiyorsa diğer tüm adaylarla gelin Emekte, Çamlıcada, Fevziçakmakta, 75. Yıl mahallerinde konuşun. Bakalım görelim ne konuşacaksınız, ne konuşabileceksiniz…"