Hüseyin Baş, tv100 Ana Haber'de Ece Üner'e açıklamalarda bulundu. BTP'nin seçimlere katılmama kararını açıklayan Baş, "Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi verdik, listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı vermek istiyoruz, bunu sorumluluk olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı

Hüseyin Baş'ın açıklamalarından satır başları:

"İYİ PARTİ'NİN TEKLİFİ DOĞRUDUR"

(İYİ Parti'nin 'Trabzon 2. Sıra' teklifini reddetti iddiası) İddia doğrudur. Bizim bugüne kadar ittifak gibi bir talebimiz olmadı ama aylar öncesinde Akşener 'birlikte hareket edelim' şeyleri olmuştu. Bizde 'seçim sürecinde bakalım' demiştik. Biz 6'lı masaya da çağrıda bulunmuştuk. Biz Türkiye'nin geleceğine yön verebilecek fikirlerimi ortaya koyalım, istişare yapalım demiştik. Dolayısıyla biz birlikteliklerimizi karşılıklı çıkarlar çerçevesinde tutmak zorundayız. 

"BİZ BU SEÇİME KATILMAMA KARARI ALDIK"

Dün listelerimizi YSK'ya teslim ettik, listelerin yarısı erkek yarısı kadın. Bundan sonra BTP'nin gireceği bütün seçimlerde böyle olacak. Sizin aracılığınızla BTP, önümüzdeki seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek. Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna, meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalaması şansı bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Seçime Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz.