Ülkemiz Bilecik’te keşfedilen yaklaşık 6,5 milyar dolar değerindeki 109 ton (3,5 milyon ons) altını ekonomiye kazandırmaya hazırlanıyor. Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan'dan konu ile ilgili ilginç bir yorum geldi.

Hüseyin Özcan Parti İl Binasında düzenlenen Pazar toplantısında konunun kendisine hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı;

“Bilindiği üzere dünyada zümrüt ve elmaslar Afrika kıtasında çıkar. Ama bunlar yakında Konya ovasında zümrüt madeni, Eskişehir Alpu Ovası'nda petrol kaynağı, Sivrihisar'da da Uranyum bulurlarsa da şaşırmam. Karadeniz'de doğal gaz bulan Türkiye, Rusya’ya 20 milyar dolar borcunu ödememek için görüştü ve Mayıs ayına ödemeyi erteletti. Bu ülkede emekliler maaşını çektiği gün cebindeki parası bitiyor ama bunlar çıkıp her gün altın bulduk, petrol bulduk diye anlatıyorlar. Ülkemizin resmi kanalı TRT AK Parti'nin propaganda kanalı olmuş durumda. Sürekli uçuyoruz, kaçıyoruz diye anlatıyorlar. Uzaya asfalt döküyoruz, uzaya gidiyoruz şeklinde şaşalı bir film yaparlarsa ilgiyle izleriz diyorum.”