MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir şu ifadeleri kullandı;

"Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde 30 ekonomistten oluşan bir ekip kurulmuştu. Sayın genel başkanımızın talimatıyla arıştırma geliştirme birimimiz bununla alakalı bir çalışma yaptı. Türkiye'nin ekonomisini ve vizyonu üzerinde çalışmayı bitirdik. Bunda kitap halinde yayınladık. Lansmanları da yaptık.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ekonomik anlayışında insan odaklı bir ekonomik anlayış var. Mevcut sistemlerle fakir daha fakirleşti. Zengin daha da zenginleşti. Orta sınıfın kaybolduğu bir ekonomik sistem hakim dünya üzerinde. Biz farklı bir şey söyleyip farklı bir tavır ortaya koyduk. Bununla alakalı da gerçekten Türkiye'de çok değerli 30 bilim adamının ortak çalışmasını kitap haline getirdik.

Bizim tarım kent modellerimiz var. Artık hayata geçmeye başlayacak, uygulamaya başladı. Biliyorsunuz Tarım Bakanlığı'nın en son projeleri sera kentler projesi. Sera organize sanayi bölgeleri. Bunlar bizim zaten projelerimiz içinde yer aldı. Pandemi döneminde gördük ki gıda insanlık için en büyük silah. Bizim verimli topraklarımız var. Bunlarla alakalı çok ciddi projelerimiz var."