Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Siyaset yapma günü olmadığını dile getiren Candemir, “Şu an kimseyi suçlamanın bir anlamı yok çünkü hepimiz suçluyuz.” dedi.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEMELİ”

Deprem bölgesine yapılan yardımları anlatan İsmail Candemir, “Genel başkanımız deprem için hemen reaksiyon gösterdi. İlk açıklamasında kendi şahsi hesabından AFAD'a 1 milyon lira bağışladı. Parti teşkilatlarına verdiği emirlerle deprem bölgesine her türlü çalışmanın içine girdiler. Şu anda ülkü ocaklarına mensup bin 800 arama kurtarma eğitimi almış kardeşlerimiz sahada. MHP teşkilatları olarak ve Eskişehir teşkilatı olarak gerçekten bu dönemde çok fazla şey yaptık ama bizim inancımız gereği sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Depremin 3. günü, deprem bölgesinin en büyük sıkıntısı olan ekmeği hallettik. Kilis'te bir fırın kiraladık, Eskişehir'den un, maya, tuz götürerek deprem bölgesine ücretsiz ekmek gönderdik. Hatay bölgesine gerekli yardımları gönderdik.” dedi.

“HEPİMİZ SUÇLUYUZ”

Deprem konusunda hiç kimsenin masum olmadığına dikkat çeken Candemir, “Türkiye deprem kuşağında ve fay hatlarının şehir merkezlerinden, yerleşim yerlerinden geçen birçok şehrimiz var. Şu an kimseyi suçlamanın bir anlamı yok çünkü hepimiz suçluyuz. Göz göre göre oluyor bazı şeyler. Bu fay hatları bilinmiyor muydu, biliniyordu. Ama ne yazık ki özellikle inşaat konusunu ranta döndürdüğümüz sürece bunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“DESTEK VERİYORUZ”

Eskişehir’in depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini savunan Candemir, “Eskişehir'in zemini sıkıntılı. Yapı stoku eski ve gözden geçirilmeli. Eskişehir depreme hazır hale getirilmeli. Düne bakmanın bir anlamı yok bugün belediye başkanımız inşaat mühendisleri odası ile bir protokol imzaladılar inşallah en yakın zamanda da 22 bin binanın kontrolü yapılacak. Buna destek veriyoruz. Yerel yönetimler tüm yatırımlarını durdurmalı, tüm kaynaklarını ve enerjilerini depreme hazırlık ve bu tip binaların yeniden elden geçirilmesi konusunda el almalı ve buna hepimiz destek vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.