MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir şu ifadeleri kullandı;

Ocak ayının ortalarında MHP’nin adayları kesinlik kazanmış olur. Saha çalışmaları şu an için devam ediyor. Aday adayı arkadaşlarımız saha çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımızın destekleyeceği isimler ile yola çıkmak istiyoruz. Anket çalışmaları sürüyor. İlk anketler yapıldı. 10 gün yeni bir anket daha yapılacak ve çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz. 
Erhan Erden MHP Genel Merkezine Seyitgazi Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı. Kendisi şu an saha çalışmalarını devam ettiriyor. Seyitgazi eski ilçe başkanımız Mehmet Ucal da aday adayı oldu. Beraber pazar ziyareti de yaptılar. Birlikte seçim çalışmaları yapıyorlar. Çifteler’de belediye başkan adayımız Kadir Bıyık olacak. Bunu en başından beri söylüyoruz. Alpu’da 4 tane aday adayımız var. Gelecek anket sonuçlarına göre hareket edeceğiz. 

Mihalıççık da tek aday adayımız var. Halil Sami Barış başvuru yapan tek isim. DSP’nin belediye başkanı Mihalıççık’ı yönetiyor. Cumhur ittifakının görüşmeleri AK Parti ve MHP arasında yapıldı. Görüşmeler sonucunda Mihalıççık MHP’ye verildi. Haydar Çorum’un MHP’den aday olmasına sıcak bakmayız. Olmaz yani. Haydar Çorum’un performansı ve kimlerle hareket ettiği ortada. Haydar Çorum’u yenecek bir adayımız var. Halil Sami Barış ilçede oldukça sevilen ve karşılığı olan bir isim.

Cumhur ittifakı olarak tüm ilçelerde dengeleri koruyarak hareket edeceğiz. Bunlar çok önceden konuşulan konular. Adaylıklar açıklandıktan sonra tüm ittifak ortağı partiler adayın kazanması için çalışacaktır. Biz MHP olarak Cumhur İttifakının adayı kim olursa onu destekleyeceğiz. Adaylar konusunda çok ince elenip sık dokunuluyor. Kimler ile kazanırız diye araştırıldığı için süreç bu kadar uzuyor.