İYİ Parti Milletvekili aday adayı Melih Aydın Eskisehirhaber.com Yazı İşleri Müdürü Akif Yer'in sorularını yanıtladı. İşte o röportaj;

MELİH AYDIN KİMDİR?

İsmim Melih Aydın. Sosyal medyada ismim Melih Aslan Aydın ancak Aslan benim oğlumun ismi. 36 yaşındayım. Eskişehir doğumlu ve Eskişehirliyim. Lunapark faaliyetlerini yürüten bir aileyiz. 23 yaşından beri kendi şirketimi yönetiyorum. Espark’ın yanındaki lunapark bize ait. Lunapark makineleri üreten bir fabrikamız var. Türkiye’nin her yeri ile çalışan bir firmayız. Sektörde Eskişehirli bir iş insanı olarak tanınıyorum. 

NEDEN İYİ PARTİ?

Biz iş insanıyız. Bürokrasi haricinde de siyasetle çok işimiz olmazdı. Her vatandaş gibi seçimden seçime sandığa giderek oyumuzu kullanırdık. Fakat sıkıştırıldığımız düzenin içerisinde iktidarın ve iktidarın yanlışlarını çözemeyen muhalefet arasında İYİ Parti bir güneş gibi doğdu. Vatandaşlarımız için bir umut oldu. 2019 seçimlerinde İYİ Parti gücünü gösterdi. 11 tane Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakının belediyeleri tarafından kazanıldı. Başkanlık sisteminin sıkıntılarını herkes hissediyor. Bu sistemin son bulması için İYİ Parti’nin çok önemli bir görevi var. Bu sebeple İYİ Parti ile gönül bağı kurduk.

İYİ PARTİ NEDEN HALKTA BU KADAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR?

Bize düşen Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını gönülden desteklemektir. Meral Akşener altılı masaya Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini getirerek milletin sözcüsü oldu. Bu iki ismin bir şekilde sahaya dahil edilmesi ile sorun çözülmüş oldu. Hem CHP Genel Başkanı hem de genel başkanımız Meral Akşener deprem bölgesine bu iki belediye başkanlarını alarak gittiler. İYİ Parti ve Millet İttifakı’nın tek bir hedefi vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına dönmesi. İnşallah 14 Mayıs’ta iktidara geleceğiz. Az kaldı.

İYİ PARTİ İÇİN ÇOK PARALI İSİMLER KONUŞULUYOR, SİZİN ŞANSINIZ NEDİR?

Siyaset çok ciddi zaman harcanması gereken bir olay. Siyasete girme kararı olan bir kişinin de maddi problem yaşamaması için belli bir birikiminin olması lazım. İYİ Parti’de de maddi gücü yüksek isimlerin geçmesi normal. Fakat sadece para ile bu işler çözülmüyor. İYİ Parti Genel Merkezinde para konusu konuşulmuyor. Bu doğru bilinen yanlışlardan birisi. Şehrin popüler isimlerinin öne çıkması da doğaldır. Yakıştırmalar da söz konusu. İsmi geçenlerin de yarısı aday olmayacaktır. Herhangi bir endişe yaşamıyorum. İYİ Parti’nin hem Eskişehir’de hem de ülkemizde daha da güçlenmesi beni mutlu eder. Eskişehir’e fayda sağlayacak aday adayları bu sürece dahil edecekler. Genel Merkez de toplam 6 kişiyi Milletvekili adayı olarak belirleyecek.

36 YAŞINDA OLMAK SİZİN İÇİN BİR AVANTAJ MI?

İşini gücünü oturtmuş insanların en verimli çağı 30-45 yaş arasıdır. En çok enerji ve bilgi birikimi aktarabileceği yaşladır. Sıkıntı süreçlerde hızlı bir şekilde toparlayıcı çözümler bulabilecek. Siyasetin içerisinde genç insanların olması gerekiyor. 36 yaşındayım ve mutluluk duyarım.

EMİNE EDİZGİL VE TEŞKİLAT İLE ARANIZ NASIL?

Emine Edizgil Başkanımız geçen yıl il başkanı olarak görevlendirildi. Çok da yakıştı. Seçimden önce tüm illerde genel kurul kararı alındı ve başarılı da bir sonuç aldı. Güven tazeledi ve partiye bir enerji kattı. Kendisini çok başarılı görüyorum ve partiye hareket getirdi. Partide de çok seviliyor. Bu süreçte Emine Edizgil başkanımız ve ekibi ile birlikte yol alacağım için çok mutluyum. Bütün aday adaylarına eşit mesafede. Buna bende dahilim. Emine Edizgil’in gelmesinin ardından İYİ Parti’nin daha da güçlenmesi bizleri çok mutlu ediyor.

ESKİŞEHİR HALKINA VAATLERİNİZ NELERDİR?

Popülist söylemlere gerek yok. Öncelikli hedefimiz mevcut sistemden kurtulmak ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Demokrasi ve adaleti tahsis etmek istiyoruz. Ekonomik ve psikolojik olarak halkımız çok yıprandı. Eskişehir’in sıkıntıları belli.Eskişehir’de bir hanımefendi istediği saatte istediği sokakta özgürce yürüyebilirdi. Ancak şehre mülteci göçmenlerin gelmesi halkımız tarafından hoş karşılanmıyor. Eskişehir’de sürekli cinayetler işlenir oldu. Bu hafta Afganlar bir İranlıyı öldürmüş diye haber okuduk. En büyük sıkıntı mülteciler konusu. Trafik sorununu çözeceğim dersem yalan söylemiş olurum. Hayal satmış olurum. Belediye ve iktidarın aynı partiden olması gerekiyor. Eskişehir yıllardır bunun sıkıntısını yaşıyor. İnşallah bu durum tersine dönecek. Anadolunun incisi bir şehir. Yaşanabilir şehirler listesinde sürekli yer alan. En yüksek IQ’lu şehirler listesinde sürekli zirvede yer alan. 3 tane üniversiteye sahip çok güzel bir kent. Eskişehir inşallah hak ettiği yaşam kalitesine inşallah ulaşacak.

ALTILI MASA SİZCE ESKİŞEHİR’DEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK?

İYİ Parti her şehirde olduğu gibi Eskişehir’de de kendi listesi ve adayları ile seçimlere girecek. Eskişehir 2023 seçimlerinde 6 milletvekili belirleyecek. İYİ Parti olarak 3 milletvekili çıkarmak istiyoruz. Millet İttifakı olarak 6 vekile de talibiz.

ESKİŞEHİRSPOR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ?

Eskişehirspor’dan loca almamımızı sosyal medyada seçim sürecine bağlayanlar olmuş. Fakat Eskişehirspor yönetimi orada. Benden bir şey istediğinde ya da bir sorunu fark ettiğimde çözebileceğim bir şey seve seve yardım ettim, etmeye de devam ederim. Deplasman masrafı dediklerinde hiç ikiletmem. Ben bu yardımları haber yapılsın diye de yapmıyorum. Eskişehir’i Eskişehir yapan en kıymetli değerlerden birisi de Eskişehirspor’dur. 1965 yılından beri süregelen bir kültür. İmkanlarımız ile şehrimizin takımına destek veremeyeceksek bu görevlere de talip olmayız. Eskişehirspor’un ligde kalacağına inanıyorum. İnandığım için gelecek sezonun locasını satın aldım.