Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından şu açıklama yapıldı;

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Tuğçe Can davasında adalet için bugün Eskişehir Adliyesi’ndeyiz. 

25 yaşındaki Tuğçe Can, birlikte olduğu Onur Kaya tarafından, evinin apartman girişinde bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürüldü.

2023 yılının Mart ayında 23 kadın cinayeti, 19 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Kadınlar koruma kararına rağmen öldürülürken İstanbul Sözleşmesi’nden imza geri çekildi. Şimdi ise seçim sürecinde kadınların can simidi olan, kadınları şiddetten koruyan 6284 sayılı kanun pazarlık konusu yapılıyor.  
 
Ne kadınları korudular ne on binlerce insanın öldüğü depremler için önlem aldılar. Bizlere ölümü reva görenlerin farkındayız. Kadınları şiddetten korumayanlardan, LGBTİQ+’ları her gün hedef gösterenlerden, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğine hukuksuzca kapatma davası açanlardan, kadınların can simidi 6284’ü tartışmaya açmaktan çekinmeyenlerden hesap soracağız. Kadınlara karşı oluşturulan utanç ittifakını göndereceğiz. 14 Mayıs'ta kadınların seçimi 6284 olacak. Bizi kapatmaya çalışanların devrini kapatacağız.
 
Nasıl ki bugün Tuğçe Can davasında adalet için buradaysak, kadın cinayetlerini durdurmak, şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tuğçe için adaletin sağlanması için mücadelemizi sürdürecek. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tuğçe’nin ailesi ve yakınları asla yalnız yürümeyecek."