Mynet.com un haberine göre, Makyaj, kadınlar arasında yaygın bir uygulama olsa da, uzun vadede cildin sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir. Makyajın zararları arasında ciltte tahriş, alerjik reaksiyonlar, gözeneklerin tıkanması ve ciltte yaşlanma belirtilerinin artması gibi riskler bulunmaktadır.Makyaj ürünleri, kimyasal içerikleri nedeniyle cildi tahriş edebilir ve alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Ayrıca, makyajın uzun süre ciltte kalması, gözeneklerin tıkanmasına ve akne oluşumuna zemin hazırlayabilir.

Güne 4 tane kuru erik yiyerek başlayın, o sorunu hayatınızdan çıkarın… Güne 4 tane kuru erik yiyerek başlayın, o sorunu hayatınızdan çıkarın…

makyaj

Bu durum cildin doğal nefes almasını engelleyerek cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir.Ayrıca, makyajın düzenli kullanımı ciltte erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Makyajın içeriğinde bulunan bazı kimyasallar, cildin elastikiyetini azaltabilir ve kırışıklıkların oluşumunu hızlandırabilir. Bu nedenlerle, makyajın düzenli ve aşırı kullanımının cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği unutulmamalıdır.

Makyajın zararlarından korunmak için işte yapmanız gereken işte o doğal yöntem;

UN + PATATES SUYU
Un, pürüzlü cildi soymaktadır, patates suyu ise siyah noktalan hafifletecek ve cilde parlaklık verecektir.Bir patates suyu ve 6 çay kaşığı unu karıştırın. Nazikçe cildinize masaj yapın. Maskeyi 15 dakika bekletin ve suyla durulayın.

YUMURTA BEYAZI + SALATALIK
Salatalık bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir, böylece cildinizi temizler ve yumuşatır. Yumurta akı, yağlı ciltler için ideal bir çözümdür. Ayrıca cildinizi sıkılaştırır. Yumurta beyazıyla 1/2 oranında salatalığı karıştırın. Püreyi cildinizde 15 dakika bekletin. Ve yıkayın.