Odunpazarı Belediyesinin mali durumu hakkında konuşan Kazım Kurt, “Yılbaşı itibariyle gelir gider durumumuz netleşti. 2022 yılı içerisinde Odunpazarı Belediyesinin 587 milyon 845 bin 950 lira geliri olmuş, 546 milyon 801 bin 412 lira gideri olmuş yani 41 milyon 44 bin 538 lira bütçe fazlası ortaya çıkmıştır. Odunpazarı Belediyesi bütçe disiplinini sağlamış, harcamalarını düzenli hale getirmiş bir belediye. Bu yüzden bizim bu tür sıkıntılarımız söz konusu değil” dedi.

“DİSİPLİNİ SAĞLAMIŞ VE ONA GÖRE BORÇLARINI ÖDEYEN BİR BELEDİYEYİZ”

Odunpazarı Belediyesinin borçlarını değerlendiren Kurt, “Borçlarımız ise şu anda 2022 yılı içerisinde toplam 256 milyon lira borcumuz var. Bu 250 milyon borcun 150'si yapılandırılmış borç yani uzun vadeli yayılmış ve 70-80 ay gibi taksitlere bölünmüş borç. Geri kalan bölümde cari borçtur. Biz de şu anda piyasa borcu olarak Kasım ayından önceki bir tarihte Odunpazarı Belediyesinden alacağı olan hiç kimse çıkmaz. Disiplinimizi sağlamış ve ona göre borçları ödemiş durumdayız. Odunpazarı Belediyesinin bütçe itibariyle borçlanabilme yeteneği ve kapasitesi netleşmiş durumda. 2022 rakamlarına göre 1 milyar 53 milyon 942 bin lira net olarak borçlanabiliriz. Yasalar müsaade eder. 130-140 milyon lira civarında da meclis kararıyla borçlanabiliriz. Bizim bilançomuz zaten düzenli bir biçimde gerek iller bankasına gerek devlet kurumlarına iletiliyor” ifadelerini kullandı.

“25 ANA PROJENİN ÇOĞUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Seçimlerden önce 25 ana projelerinin olduğunu, bunların büyük çoğunluğunu gerçekleştirdiğini dile getiren Kurt, “Ama bürokratik engeller ve zaman bazılarını engelledi. Yunus Emre Kültür Merkezini yıkıp yenileme projemiz vardı oda büyük ihtimal plan ve bürokrasi nedeniyle yeni döneme kalabilir. Yüzme havuzu ve spor salonu projemiz vardı ihalesini yaptık, ihalesini alan kurum henüz başlamadı. Günün ekonomik koşulları da piyasayı etkiliyor. O kurum 2024'e kadar bitirir mi biter mi bilemiyoruz. Onun dışında söz verip de yapamadığımız bir şey kalmadı gibi. Ama biz her mahalleye bir kreş toplamda 100 kreş projemiz vardı. Cumhurbaşkanlığının 2021'e 14 sayılı genelgesi kreş yapmamızı, kreş yeri kiralamamızı, kreş yerine inşaat yapmamızı engelliyor. Ama biz işlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Seçim hakkında konuşan Kurt, “Bizim kırsala ve mahallere ziyaretlerimiz var. 35 mahallemizin yaklaşık 20'sini taradık. Kırsalda da köylerimizi taramaya başladık. İlçe ziyaretleri yapıyoruz. Biz çalışmaya başladık, altılı masa adayını açıkladığı gün aktif olarak çalışmamızı hızlandıracağız. Anketlerden elde edilen sonuçlara göre Eskişehir'de Millet İttifakının oy oranı yüzde 60'ın altına düştüğü olmuyor. Cumhur İttifakı da yüzde 40'larda. Biz Türkiye'nin tümünde böyle bir sonuç çıkacağını düşünüyoruz” diye belirtti.

“İYİ PARTİ YÜKSELSİN, AYAKLANSIN”

İYİ Partinin il kongre sürecini değerlendiren Kurt, “İttifakımız içerisinde olan bir partinin iç işlerini yorumlamak doğru değil. İYİ Parti bizim ortağımız bir parti, yükselsin, ayaklansın, Türkiye demokrasisi için avantajdır. Onun önünde engeller varsa biz kaldırabiliyorsak kaldırmaya gayret ederiz.”