Kaza, sabah saatlerinde Ankara’nın Mamak ilçesinde meydana geldi. İmrahor Mahallesi’nde meydana gelen kazada öğrenilen bilgilere göre; özel bir şirkete ait olduğu öğrenilen 06 DB 8130 plakalı zift yüklü hafriyat kamyonu nedeni bilinmeyen bir şekilde kontrolden çıktı. Sürücülüğünü Y.E.’nin yaptığı kamyon yokuştan savruldu ve o esnada park halinde olan ve içerisinde Mamak Belediye işçilerinin olduğu aracı altına aldı, yaklaşık 30 metre sürükledi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kamyonun altında ezilen otomobilin içindeki işçilerden Emrah Soylu ve Mustafa Ali Köksal hayatını kaybederken, Ese Güner’in ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ehliyetine daha önce el konulmuş

Başta alkollü araç kullanmak üzere birçok kez ehliyetine el konulan ve çok fazla trafik cezası aldığı tespit edilen hafriyat kamyonu sürücüsü Y.E., polis ekiplerince gözaltına alındı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, “Çok acı bir olay. Asfalt yüklü kamyon virajı alamamış. Aracı altına alarak 27 metre sürüklemiş. Araç içerisindeki kişilerden ikisi olay yerinde diğeri de hastanede hayatını kaybetti. Vefat edenlerin hepsi belediye çalışanıydı” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Bolu’ya Gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Bolu’ya Gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Başkanı Ali Rıza Erdek ise konuyu takip edeceklerini söyleyerek, “Kamyon, aracı 27 metre sürüklemiş. Konuyu takip ediyoruz. Gerekli işlemler yapılacak. Kamyon şoförünün gözaltına alındığını duyduk. Onun sağlık durumunda bir sakınca yokmuş. Vefat eden kişilerin ailelerine haber verildi. Cenazeleri Adli Tıp Kurumuna götürüldü” dedi.