Tüketiciler biriken puanları alışverişlerinde indirim için kullanabiliyor. Her firma belirli miktarda puan yüklüyor. Bu puanlar biriktikçe milyarlarca liraya ulaşıyor. Ancak kredi kartı kullananlara kötü haber geldi.

Akaryakıt, gıda, elektronik, giyim, kozmetik ürünlerinde büyük avantaj sağlayan banka kartlarındaki puanlar 31 Aralık itibariyle silinecek.

Bankalardan müşterilerine bilgi mesajları ve mailleri gelmeye başladı. Alışveriş esnasında tüketicilere avantaj sağlayan puanları kullanmak için sayılı zaman kaldı.

Tüketiciler, kartlarında biriken para kadar indirim alabiliyor. Bazı ürünler ise bedavaya dahi gelebiliyor. 1 Ocak 2023’ten itibaren kullanılmayan puanlar ise bankaya veya indirimi sağlayan markaya kalacak.

BANKADAN BANKAYA DEĞİŞİYOR

Kredi kartı ve banka kartları için konulan süre bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Her bankanın para puanları için son kullanma tarihi farklı sınırda oluyor. 6-24 ay arasında değişen süreler verilebiliyor.

Tüketicilerin para puanlarının son kullanma tarihini öğrenmesi için bankalarından bilgi alması gerekiyor. Mobil uygulamalar üzerinden puanların son kullanma tarihi hesaplanabiliyor.

31 ARALIK’A KADAR KULLANABİLİRSİNİZ

Tüketici dernekleri ise para puan kullanımlarının 31 Aralık’a kadar tamamlanmasını tavsiye ediyor. Sıfırlanacak puanlar için mesajla bilgilendirme sürüyor. Sadakat kartlarında biriken para puanları indirim avantajı sağlıyor.

Alışveriş kart puanları uçuş mili, akaryakıt, gıda, giyim, teknoloji alışverişlerinde birikebiliyor.