İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu tarafından uygulanan “Cevherim Sensin” projesi kapsamında burs almaya hak kazanan bursiyerler ile bir araya geldi.

“Cevherim Sensin” projesi kapsamında; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin ilk 5’inden en az birisini, Maden Mühendisliği olarak gerçekleştiren ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırarak burs almaya hak kazanan 17 öğrenci ile buluşan Metin Çekiç, eğitim ve öğretim süreleri boyunca asgari ücret burs alacak öğrenci kardeşlerimize her zaman yanlarında olduğumuzu anlatıp, maden mühendisliği ve sektöre nasıl daha hazır hale gelebileceklerine dair güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini aktardı.

Maden sektörünün nitelikli eleman bulma noktasında yaşadığı sıkıntıları aşmak için İMİB yönetimi olarak çeşitli projeler geliştirdiklerini belirten Çekiç, “Cevherim Sensin projesi bunlardan en önem verdiklerimizden birisi. Madencilik Sektörü olarak yetişmiş mühendis bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü bu bölümlere ilgi giderek azalıyor. Daha çekici hale getirmek, öğrencilerin tercih etmesini sağlamak ve sektöre kazandırmak birinci önceliğimiz. 2022 yılını 6,5 milyar dolarlık rekor bir ihracatla kapatan sektörümüz, yeni yatırımlarla büyürken ilgili bölümlerden mezun olan mühendisler için de tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bugün burada buluştuğumuz bursiyerlerimiz, bu bölümü kazanarak eğitim öğretim dönemleri boyunca asgari ücret kadar burs almaya da hak kazandılar. Tabi ki bizde onlardan derslerinde başarılı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca verdiğimiz bursların ardından mezun olan öğrencilerimizin en az 3 yıl sektörde kalması konusunda da bir şartımız bulunuyor. Bu sayede hem öğrencimiz hem sektörümüz ve dolayısıyla ülkemiz kazanacak.” diye konuştu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilen toplantıya Prof. Dr. Halil İpek, Prof. Dr. Adnan Konuk ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gürsoy katıldı.